Yozgat'ta ilkokul öğrencilerine süt, lise öğrencilerine ise tablet bilgisayar dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Yozgat'taki okullarda süt, Fatih Projesi kapsamında ise Fen ve Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.
Süt ve tablet bilgisayar dağıtım törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kurş, daire müdürleri, okul müdürleri katıldı. TOKİ Mevlana İlköğretim Okulunda düzenlenen süt dağıtım töreninde bir açıklama yapan Yozgat Valisi Yazıcı, projenin çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirildiğini belirterek, " Yozgat il genelinde 340 okul merkezinde, 32 bin civarında öğrenciye süt dağıtımı haftada üç gün olmak üzere başladı. Süt dağıtımıyla çocukların gelişimine katkı sağlanırken üreticilerimize de dolaylı olarak destek sağlanmaktadır" dedi. Daha sonra Vali Yazıcı öğrencilere davetliler süt dağıtıp birlikte içti.
Süt dağıtım töreninin ardından Şehitler Fen Lisesine geçen Vali Yazıcı, burada da 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Yazıcı'yı bu sırada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ telefonla aradı. Vali Yazıcı, Bozdağ'a, öğrencilere tablet bilgisayar dağıttıklarını söyledi ve öğrencilere Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın selamını iletti.
Fatih projesi kapsamında öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtımı yaptıklarını belirterek, "çocuklarımızla mutluluğu paylaştık bu iradeyi, bu emeği, bu kararı verenlere teşekkür ediyoruz öğrencilerimiz adına. Çocuklarımız hem kitap taşıma zahmetinden kurtulacaklar, evlerine, yurtlarına bunları götürecek, bir kütüphaneyi yanlarında taşıyacaklar. Ben gelişme adına ülkemizin gelişmesi adına, eğitim seviyesi ve kalitesinin yükselmesi adın çok faydalı bir icraat olduğunu düşünüyorum. Herkese hayırlı olsun" dedi.
Tabletlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirten öğrencileri ise, "Tabletlerimizi sabırsızlıkla bekliyorduk. Şimdi bizim için kitap, 4 yıl sonra her işimize yarayacak. Üniversitede programlarımızı yükler, derslerimize çalışırız. Bu imkanı bize sağlayan başbakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tablet bilgisayarları bir süre inceleyen Vali Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz'a bilgisayardan soru sordu.
(ÖE-AÖ-Y)

19.02.2013 16:26:51 TSI

Editör: Wan Haber