YOZGAT - Yozgat'ta Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 'Trafik Eğitim Çocuk Parkı'nda çocuklar trafik kurallarını uygulamalı bir şekilde öğrenecek. Ülke genelinde trafik kazalarının büyük bir oranı sürücü hataları nedeniyle gerçekleştiği belirtilirken trafik parkları ile çocukların gelecekte bilinçli ve trafikte saygılı sürücüler olmaları amaçlanıyor.

İlde Esentepe Mevkisine yaptırılan Trafik Eğitim Çocuk Parkı hazırlıklarında sona gelindi. İlköğretim öğrencilerine yönelik yapılan parkta; trafik uyarı ışıkları, uyarı levhaları, bisiklet yolu, karayolu gibi pek çok alanlar bulunuyor. Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklar trafik konusunda aldıkları teorik eğitimini burada bulunan alanlarda uygulamalı olarak gerçekleştirme fırsatı bulacaklar. Kapalı bir eğitim merkezinin de bulunduğu Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklar, uzmanlar tarafından trafik kurallarını öğrenecekler.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Trafik Eğitim Parkı'ndaki çalışmaları yerinde görerek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Başer, yaptığı açıklamada trafik kurallarının önemine değindi. Başer, "Trafik kurallarının çocuklarımıza öğretilmesi amacıyla burada İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte çocuk eğitim parkı projemizi hayata geçirdik. Şuan çalışmalarda sona gelindi. İnşallah burada uygulamalı bir şekilde eğitim gören çocuklarımız büyüdüklerinde trafik kuralarına uyarak karşısındakine saygılı davranış içerisinde olacak. Ülkemizde örnek projelerden birisini ilimizde uygulamaktan dolayı çok mutlu oldum. Ben bu vesile ile bu parkımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz'da trafik kurallarının küçük yaşta öğrenilmesinin daha kalıcı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Trafik kurallarının öğrenilmesi, trafik canavarı olunmaması için dağa taşa uyarı yazıları yazıyoruz. Maalesef yine de kazaların önüne geçilmiyor. Bu kapsamda belediyemiz ve milli eğitim müdürlüğümüz ile örnek bir proje çalışması başlattık. Çocuklar burada aldıkları uygulamalı eğitimle trafik kurallarını bilinçli bir şekilde öğrenecekler. Bu vesile ile parkımızın ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise ülkede en büyük sıkıntıların başında trafik kazaları geldiğini belirtti Saim Kuş, "Ülkemizde en büyük problemlerin başında maalesef trafik kazaları geliyor. Her gün gelen kaza haberleri ve ölüm haberlerinin nedenlerine baktığımızda aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığı ortaya çıkıyor. İnşallah burada alınan trafik eğitimi ile çocuklarımız daha bilinçli ve duyarlı bir şekilde trafik kurallarına uyacaklar." şeklinde konuşu.
CİHAN

Editör: Wan Haber