Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan'ın kendi bilgisi dışında AK Parti'ye üye yapılması AK Parti Yozgat İlçe Teşkilatı yöneticilerini istifa ettirdi.
Bir basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini açıklayan AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen,"Yaklaşık 7 yıldır onurla sürdürmekte olduğum, AK Parti merkez ilçe başkanlığı görevimi gördüğüm lüzum üzerine bugün itibariyle bırakmış bulunuyorum. Bu süre zarfında sürekli yanımda olan çok değerli yönetim kurulu üyelerime ve benden desteğini esirgemeyen dava arkadaşlarıma vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her konuda teşkilatımın yanında olacağımı sayın başbakanımızın gücüne güç katma adına teşkilatımızın hangi kademesinde olursa olsun bir nefer olarak hizmetten kaçınmayacağımı AK Partilik ruhuna eskisinden daha çok sahip çıkacağım." dedi.
Basın mensuplarının istifa gerekçesini sorması üzerine Türkmen, "Görevimizi tam manasıyla yapamadığımızdan dolayı inşallah bundan sonraki gelecek yönetim bizim kaldığımız yerden devam eder daha başarılı olur." dedi.
İstifanın CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan'ın AK Parti üye yapılmasıyla ile ilgili olup olmadığı sorusuna ise Türkmen, "Sahte üyelik değil, sehven yapılmış bir hata ve hatamızla istifa etmekle ödüyoruz." ifadelerini kullandı.
Daha önce CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, kendisinin ve yakınlarının kendi bilgileri dışında AK Partiye üye yapıldığı ve bundan dolayı da CHP üyeliğinin düşdüğü gerekçesiyle öne basın toplantısı düzenlemiş ardından da hukuk mücadelesi başlatmıştı. Bunun üzerine olaya el koyan AK Parti Genel Merkezi inceleme başlatmıştı.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz'de AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve yönetim kurulu üyelerinin asil ve yedekleriyle birlikte istifa ettiğini belirterek, "Bundan sonraki süreçete, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimizle birlikte hareket ederek, birlikte çalışabileceğimiz, mesaisini partimize ayırabilecek bir arkadaşımızı belirleyip yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
(ÖE-SK)

15.12.2012 17:24:22 TSI

Editör: Wan Haber