Yozgat'ta görev yapan aile hekimleri sağlık hizmeti sundukları köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımında bulundu.
Yozgat'ta görev yapan aile hekimleri Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergiledi. Yozgat Aile Hekimleri Derneği'ne bağlı üye doktorlar kendi aralarında topladıkları paralarla sağlık hizmeti sundukları köylerdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giysi, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundu. 'Bir aile hekimi bir bot' sloganı ile yola çıkan hekimler, belirlenen 5 köy okulunda eğitim gören ihtiyaç sahibi 44 öğrencinin kışlık giysi, bot ve bir yıllık kırtasiye malzemesini karşıladı.
Yozgat Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mesut Özdemir, Yozgat'ta görev yapan aile hekimleri ile bir dernek kurduklarını belirterek, "Derneğimizin şu an 70 tane üyesi bulunmaktadır. Bu 70 üyeden gönüllü arkadaşlarımızla birlikte görev yaptığımız köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapalım diye kararlaştırdık. Köylerde 44 öğrenci belirledik ve bu öğrencilerimize kışlık çorap, bot ve bir yıllık kırtasiye ihtiyacını karşıladık. Öğrencilerimiz çok mutlu oldu en azından bu kış ayakları üşümeyecek diye umut ediyorum. Bu tür faaliyetlerin mutlaka örnek teşkil etmesi gerekiyor. Özellikle köy okullarında herkesin el uzatması gerekiyor burada şartlar sıkıntılı eğitim daha zor öğrenciler daha zor şartlar altında okuyor ama bu çocuklarında mutlaka şehirde okuyan kardeşleri gibi onların standartlarına ulaşması gerekiyor. Buradaki çocuklarımızın da bir gün doktor hemşire öğretmen olabileceğini umut ediyoruz." diye konuştu.
Bu tür faaliyetleri aile hekimleri olarak bundan sonra da sürdürmeyi düşündüklerini ifade eden Dr. Özdemir, "Bu yardımların yanında 3 okulumuza da kütüphane kurmayı planlıyoruz. İnşallah bunu da başarırız. Ben bu konuda bize destek olan tüm aile hekimi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Örenciler bizim geleceğimiz onlar bizim her şeyimiz biz onlara yapılan tüm yatırımların boşa gitmeyeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Bot ve kırtasiye yardımını alan öğrenciler aile hekimlerine teşekkür etti.
(ÖE-SK)

03.12.2012 11:02:53 TSI

Editör: Wan Haber