Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu belirterek, 2012 yılında 8 bin 500 tonu Yozgat il merkezinde olmak üzere il genelinde 30 bin 500 ton kömür dağıtıldığını söyledi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ağırlaşan kış şartlarında ekonomik açıdan zorluk içerisinde olan vatandaşlarımızın tamamına en az ikişer ton kömür dağıtıldığını, hedeflerinin ihtiyaç sahibi vatandaşların kışı üşümeden çocuklarıyla sıcak bir yuvada geçirmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Vakfımız, kış mevsiminin uzun sürme ihtimaline karşılık bin ton kömürün ihtiyati olarak bekletmektedir. Bu kömürün de önümüzdeki günlerde muhtaçlık durumuna göre ilave olarak yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak" dedi.
Yozgat Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında 6 kişilik boş kadronun olduğunu ancak bu kadroların doldurulması halinde muhtaç vatandaşlara dağıtacağımız paranın beşte ikisinin personel harcamalarına gideceğini dile getiren Vali Yazcı,"Bu giderler fakir vatandaşlarımızın ekmeğinden kesileceği için, sosyal incelemeci ve büro elemanı ihtiyacını başka kurumlardan karşılayacağız. Vakıf faaliyetleri geciktirilebilecek işler değildir ve manevi mesuliyetinin zirvede olduğunu, halis niyetle çalışılması halinde feyzi, bereketi ve hazzı yüksek manidar hizmetlerdir. Mütevelli heyetimizin bu anlayışla çalışmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y )

10.01.2013 18:08:26 TSI

Editör: Wan Haber