Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Esentepe mezrasında doğan 3 ayaklı buzağı, görenleri şaşırtıyor.
Akdağmadeni Esentepe mezrasında 16 yıldır hayvancılıkla uğraşan Kemal Vural'ın ineği, sağ ön ayağı olmayan 3 ayaklı erkek buzağı doğurdu. Yeni doğan buzağının 3 ayaklı olduğunu görünce çok şaşırdığını belirten Kemal Vural, "Uzun süredir hayvancılıkla uğraşıyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. İnek gece yavruladı, yavruyu kontrol ettiğimde sağ ön bacağının olmadığını görünce çok şaşırdım" dedi.
Yürümekte zorlanan buzağının haline çok üzüldüğünü ifade eden Vural, "Her şey Allah'tan geliyor, yapacak bir şey yok. Bu yeni doğan buzağı annesini ememiyor, ayakta duramıyor. Buzağıyı annesini sağarak kendi sütüyle biberonla besliyorum. Yavru buzağı ayağa kalkmaya çalışıyor ama kalkamıyor. Kalkmaya çalıştığında yere düşerek kendini yaralıyor" diye konuştu.
Ön sağ bacağı olmayan buzağının daha rahat yürüyebilmesi için protez bacak yapmaya çalışacağını ifade eden Vural, "Buzağı bir şekilde ayakta durabilirse annesini emebilir. Bu hayvanın 3 ayaklı doğması Allah'ın emridir. Onun için bu buzağı yaşadığı sürece besleyeceğim ve ön ayağı olacağım" şeklinde konuştu.
(ÖE-ZB-GS-Y)

07.02.2013 11:47:17 TSI

Editör: Wan Haber