Bursa'da yaşayan Yozgatlılar 'Arabaşı Gecesi'nde bir araya geldi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın da katıldığı gecede yenilen yöresel yemeklerin yanı sıra Yozgatlılar hasret giderdi.
Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye çok sayıda davetli katıldı. Geceye onur konuğu olarak katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan Yozgatlıların nüfusunun Yozgat'ın iki katı olduğunu ifade etti. Yazıcı, "Bursa; Yozgatlıların yoğun olarak göç ettiği illerin başında geliyor. Yeni göreve başladığımız için burada Yozgatlılar ile tanışma fırsatımız olmamıştı. Yapmış olduğumuz bu ziyaretle birlikte onlar ile hem tanışmış hem de bizlerden nasıl bir hizmet beklediklerini öğrenmiş olduk. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum" dedi.
Geceye ev sahipliği yapan Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Ahmet Aslan, Arabaşı'nın Yozgatlıların vazgeçilmez yemek kültüründen biri olduğunu söyledi. Aslan "Bizler bunu yaygınlaştırmak için yeni nesillere bu değerleri aktara bilmek için elimizden geldiğince bu gibi organizasyonlar ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yemeklerimiz av etinden olan tavşan ve keklikten oluşur. Bunun haricinde sıcak yöresel çorbamız ise içine atılan hamurla birlikte yenir. Genellikle bu yemek türleri kışın yendiği için soğuk algınlığı grip gibi hastalıklara birebirdir" diye konuştu.
Gecede bir araya gelen Yozgatlılar, yedikleri yemeklerden sonra çay eşliğinde ettikleri sohbetler ile hasret giderdi.
(AÇ-İHS

21.01.2013 10:22:36 TSI

Editör: Wan Haber