Yozgat'ta Taksici Esnafı, günlük 2-3 işe gidip, kazandıkları 25-30 lirayı da tekrar trafik cezası olarak ödediklerini iddia ettiler.
Yozgat'ta Zafer Kule takside çalışan taksici esnafları Yozgat'ta taksicilik işinin durma noktasına geldiğini belirterek, günde en fazla 3 işe gittiklerini, durağa dönüşlerinde ise kazandıkları parayı trafik cezası olarak ödediklerini ifade ettiler. Bugün SRC belgesi olmadığı için kendisine 291 TL trafik cezası yazıldığını ifade eden Nihat Çıngır, "Ben bu cezayı bir ayda kazanamam, kazandığım parayı da ceza olarak ödersem evdeki çocuklar aç kalacak" dedi.
Aslan Koçer isimli taksici de, Yozgat'ta taksici esnafının kendinden çok devlete çalıştığını belirterek, "Geçen yıllarda bir yıllık trafik sigortası için 300 TL verirken bu yıl bin lira istiyorlar. Vergi dairesi daha çok vergi istiyor. Biz basit usulde vergi veriyoruz. Kestiğimiz fiş ve faturaya göre vergi vermemiz gerekirken Defterdarlık bizden 500 TL'den az vergiyi kabul etmeyiz diyor. O zaman biz 500 TL vergi vereceksek neden fiş ve fatura kesiyoruz. Biz kazanamıyoruz ki bizden fazla vergi istiyorsunuz. Taksici esnafı çok perişan ne yapacağını şaşırdı. Yapacak bir iş olsa işi bırakacağız" diye konuştu.
Bazı şoförlerde yine trafik ekiplerinden yakınarak, "Trafik ekipleri sürekli taksiciyi göz önünde tutuyor, çünkü bizi savunan bir kimse yok, ehliyeti olmayan zengin çocukları arabalarıyla caddede geziyor, bir trafik polisi durdurup da ehliyet sormuyor. Özellikle biz siyasilerimizden yardım bekliyoruz. Yozgatlıya iş imkanı sağlansın, yeni iş yerleri açılsın bizde bu işi bırakıp oralarda çalışıp evimize ekmek götürelim. Biz taksicilik yapmaya çok hevesli değiliz, iş bulamadığımız için bu işi yapmaya çalışıyoruz fakat yazılan trafik cezalarından evimize ekmek götüremiyoruz" şeklinde konuştular.
Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz'da Emniyetin ve Trafik Polislerinin hiçbir zaman hiçbir kimseye art niyetli yaklaşmayacağını belirterek, "Trafik ekiplerimiz yaptıkları uygulamalarda, sürücülerin eksiğini tespit ettiğinde kanunlar ölçüsünde gerekli cezai işlemi uygulamaktadır. Biz ne taksici esnafına nede başka sürücülere illa ceza yazalım diye bir düşüncemiz yoktur" dedi.
(ÖE-ZB-Y)

25.01.2013 15:34:23 TSI

Editör: Wan Haber