Yozgat'ın en büyük camisi Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camisi, Sorgun Yenidoğan Mahallesi'ne yapılıyor.
Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, cami alanı içinde, imam evi, Kur'an Kursu, konferans salonu, banyo ve tuvalet olan iki kat üzerine 500 metrekarelik bir külliye bulunacağını belirterek, "Camimiz, birinci katı bin 300 metrekare, fevga denilen ikinci katı 400 metre, bir de istenildiği anda kapatılarak ibadete hazır hale getirilebilecek 400 metrekarelik bir iç avludan oluşuyor. 4 minareli camimiz tam kapasite ile ibadete açıldığı zaman yaklaşık 4 bin kişi bir arada namaz kılabilecek" dedi.
Geçtiğimiz yıl ilkbahar da caminin temelinin atıldığını, ve toplanan bağışlarla caminin yapılmaya çalışıldığını belirten Ekinci,"Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camii çok modern ve büyük olduğu için maliyeti de o derece büyük oluyor. Yenidoğan Mahallesi Sorgun'un en büyük mahallesi ve nüfusu da her geçen gün artıyor. Bizler derneğimiz adına para toplayarak bu caminin inşaatının bitirilmesine çalışıyoruz. Yardım konusunda Konya Müftülüğü' de bize yardımcı olacak. Kendileri bize 2013 yılında bir yardım kampanyası açacaklarını ve parayı da derneğimiz hesabına yatıracaklarına söz verdiler. Biz Sorgun Müftülüğü kanalıyla her türlü resmi yazışmayı bitirip, evrakları hazırladık. Önümüzdeki hafta Konya Müftülüğü'ne götürüp teslim edeceğiz" diye konuştu.
Ekinci, Sorgun halkı ve işadamlarından da yardım beklediklerini, özellikle işadamlarının yapacakları yardımları direk gelir vergisinden düşebildiklerini sözlerine ekledi.
(ÖE-AÖ-Y)

31.01.2013 16:46:35 TSI

Editör: Wan Haber