Yozgat İl Özel İdaresi tarafından İlçe Özel İdare müdürlüklerine tahsis edilmek üzere alınan 13 adet arazi aracı düzenlenen törenle ilçelere gönderildi.
Yozgat Valiliği önünde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu araçların hayırlı işlere vesile olmasını temenni ederken KÖYDES ve BELDES projeleri ile Yozgat'ın önemli hizmetler aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.
Vali Yazıcı da, il özel idaresi faaliyetlerini geliştirme, genişletme ve vatandaşımıza layık hizmet sunabilme amacıyla alınan arazili araçların şantiyelere gönderileceğini belirterek, "İlçelerimizin hepsinde şantiye bulunmamaktadır. Nüfusu az ilçelerimizde eski köy hizmetleriyle il özel idaresi şantiyesini kurmakla birlikte ilimizde köylerimize hizmetler götürüyoruz. 2013 yılı içerisinde özellikle köylerimizde yapacağımız hizmetleri görebilme, takip edebilme noktasında kurumlarımıza arazili araç takviye edelim diye düşündük. 9 aracımızı birliklere, il özel idaresine plan ve bütçede kullanılmak üzere 2 aracımız, AFAD müdürlüğü için birer tane olmak üzere toplam 13 aracımızı bugün itibariyle hizmete sunuyoruz" dedi.
Bu yıl köylerin ihtiyaçlarını yerinde tespit edip, yerinde karar verme ve hızlı bir şekilde açılışını yapmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Köylerimizi daha yaşanabilir bir hale getirirsek, ilçelerimizin insanlarımızın ihtiyaçlarını daha iyi bir halde tutabilirsek göçü de önleyeceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda 2013 yılında kaymakamlarımız. Birliklerimiz noktasında istisna bir il olsun. Vatandaşımızın ayağına gidelim ve hizmeti birlikte götürelim dedik. Dün valiler toplantısında Başbakanımızın 40 dakikalık konuşmasında millete hakim değil hadim olmak, milletin ayağına gitme, hizmetine görme noktasında konuşmanın tamamı bunlarla doluydu. Bizlerde Yozgat Valiliği olarak vatandaşımıza sürekli sıcak yüz gösteren ekip olarak çalışmak istiyoruz. Biz ihtiyaçlarını karşılayacağız ve onlardan da iş isteyeceğiz. İlçe özel idare müdürüne şoför vermeyeceğiz. İlçe özel idare ve birlik müdürü araçları kendileri kullanacak. Hepsi birer şantiye şefi olacak. İnşallah Yozgat halkımızın layık olduğu hizmeti vereceğiz. Bu sene belediyemizin bütçesi 66 milyon TL, özel idare bütçesi 42 ama biz onu 66 milyon TL'ye tamamlayacağız. İnsanımıza layık olduğu hizmeti götürme noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu yıl 88 köyümüzde kanalizasyon işini tamamlayacağız. 102 adet çocuk parkı, deneme amaçlı 3 adet biyolojik arıtma tesisi yapacağız. 25 adet sulama projemiz var, 12 köyümüzde kilitli parke taş çalışmamız var. İçme sularının klorlanması için cihaz temini ve su saati temini gibi faaliyetlerimiz var. Bütün bu bilgiler ışığında şunu belirtmek istiyorum ki bizlerin tek amacı köylümüzün, kentlimizin rahatça yaşayabildiği ve ihtiyaçlarını giderebildiği bir il ortaya getirmektir" diye konuştu.
(ÖE-ÖZ-Y)

01.02.2013 19:04:06 TSI

Editör: Wan Haber