Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde eğitim başarı seviyesini yükseltmek için birinci hedefin ikili eğitimi bir an önce bitirmek olduğunu söyledi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve okul müdürlerinin katıldığı "Eğitim Değerlendirme Toplantısına" katıldı. Yozgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda bulunan okul müdürleri katıldı. İl eğitim seviyesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında sunum yapan okul müdürleri, okullarında yaptıkları ve iyi örnek teşkil edecek sosyal ve kültürel projeler, verimli ders çalışma teknikleri, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonu, sınavlara hazırlık gibi birçok konuda çalışmaları diğer okul müdürleri bilgi paylaştı.
Sunumların ardından bir konuşma yapan Vali Yazıcı, Eğitimde birinci hedeflerinin ikili eğitimi bir an önce bitirmek olduğunu söyledi. Okul müdürlerinin neredeyse on yıldan aşağı idarecilik hayatı olmadığını belirterek, "Benim idarecilik hayatım otuz yıla yaklaştı. Hayat süreci içerisinde bizler neler yaptığımızı, neye yaradığımızı, bizlerin gayretiyle neyin nereye geldiğini veya gelemediğini en iyi şekilde gören bizleriz. Okul müdürlerimiz projelerini anlattılar. Eminim projelerini anlatırken anlatamadıkları başka projeleri de vardır. Ancak bizim için her zaman yapabilen, becerebilen, emeğini ortaya koyan diğerinden mutlaka daha makbuldür. Burada okul müdürlerimizin ortaya koyduğu örnekler öncelikle bizim için bir tavsiye ve telkin olmalıdır. Belki sizler bunların daha iyilerini de yapabilirsiniz. Ama şurası bir gerçek ki sokakta yürüyen çocukların ve gençlerin sergiledikleri hareket tarzları, insanlara ve topluma yaklaşımları, birbirlerine yaptıkları muameleler, kendilerinin bu toplum için şu an veya bundan sonra ifade edecekleri kıvam sizlerin hizmet anlayışınızın bir sonucudur. Bu görev bilinciyle hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyor, görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.
(ÖE-AÖ-Y)

11.01.2013 17:47:07 TSI

Editör: Wan Haber