Yozgat Valiliği tarafından eşini kaybetmiş anneler ve onların çocuklarına yönelik olarak başlatılan Hami-Yet projesi kapsamında 161 anne ve 257 çocuğa sosyal ve psikolojik destek sağlanacağı belirtildi.
Yozgat Valiliği bünyesinde atanan Hami-Yet Kordinatörü ve 2 bayan sosyologun yaptığı çalışmalar sonucunda Hami-Yet Projesine dahil edilen anne ve çocuklara Şahin Tepesi Belediye Sosyal Tesislerinde yemek verildi. Yemeğe katılan ve burada bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ta yaşayan eşini kaybetmiş anneler ve onların çocuklarının bundan böyle her saat ulaşabilecekleri, dünyevi tüm problemlerini danışıp çare arayabilecekleri bir merci ve makamın Yozgat Valiliği Hami-Yet Bürosu olduğunu belirterek, "Bu proje kapsamında anne ve çocuklara psikososyal destek ve eğitim desteğinin yanı sıra, her türlü ekonomik destek, atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler olmak üzere bir dizi sürdürülebilir ve süreklilik arz eden faaliyetler sunulacak. Bu faaliyetlerin büyük ölçüde kamuoyu önünde değil de has dairede cereyan edecek" dedi.
Projede nüansların büyük önem taşıdığını, merhamet ve acıma duygusuna yer vermeden şefkate dayalı faaliyetler olacağını ifade eden ValiYazıcı, bu projenin Mevla'nın rızasına dayanan hayırlı faaliyetler manzumesi olduğunu ifade etti.
Projenin başından itibaren annelere, Hamiyet annesi çocuklara ise Hamiyet çocuğu deneceğini ve herkesin de bu tabirleri kullanmasını isteyen Vali Abdulkadir Yazıcı, "Bu projenin hamilik cephesinde yer alanların, toplum yararına ulaşabilecekleri en yüksek manevi duygulara ulaşacaklarını ve projenin hayırlı ve makbul olmasını diliyorum" dedi.
Yemekten sonra Hamiyet Çocukları, Vali Abdulkadir Yazıcı ile fotoğraf çektirdi.
(ÖE-ZB-Y)

18.02.2013 15:59:27 TSI

Editör: Wan Haber