Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından 8 proje çağrı döneminde toplam değeri 32 milyon lira, hibe tutarı ise 19 milyon 600 bin lira olan 33 proje sunuldu.
Yozgat'ta TKDK desteklerinden yararlanmak için proje hazırlayan vatandaşlar, projelerini son güne bırakınca gece saat 23.30'a kadar proje teslim ettiler. Tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin artırılması, kırsalda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi için Türkiye'de 20 ilde faaliyete başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat'ta 8 Çağrı döneminde 33 proje başvurusunu kabul etti. Proje hazırlayarak kırsal kalkınma desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arcılık gibi dallarda hazırladıkları projelerini sundu. TKDK Çalışanları saat 23.30'da sistem kapanıncaya kadar proje alımlarını sürdürdü. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, 8'inci çağrı döneminin 15 Ocak tarihi itibariyle sona erdiğini belirterek, "Bu dönemde vatandaşlarımız 33 proje sundu, projelerin toplam değeri 32 milyon liradır, projeler kabul olup onaylanırsa 19 milyon 600 bin lirası ise hibe olarak verilecektir" dedi.
TKDK'nin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ve desteklerin yüzde 75'nin AB tarafından yüzde 25'nin ise Türkiye tarafından karşılandığını vurgulayan Büke, "Çağrı dönemlerinden ne kadar fazla proje üretebilirsek bu desteklerden o kadar fazla yararlanabiliriz. Önümüzdeki günlerde 9. Proje çağrısına çıkacağız. Vatandaşlarımızdan bu dönemde daha fazla proje hazırlamalarını istiyoruz" dedi.
Proje hazırlayan üreticilerde, AB'den yapılan desteklerden yararlanmak için yatırım yapacaklarını belirterek, "Sağlanan bu hibe fırsatından herkesin yararlanması gerekir. Bu paraları biz kullanmazsak tekrar gidecek. Bu şekilde hem dışarıdan gelen paraları kullanmış oluyoruz, hem de ilimize yatırım yapmış oluyoruz" diye konuştular.
(ÖE-AÖ-Y)

16.01.2013 12:20:05 TSI

Editör: Wan Haber