Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, valilik bünyesinde bulunan Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezi ilimizin kalkınması amacıyla yürütülen çalışmalarda daha aktif rol alacağını söyledi.
Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin başkanlığındaki Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezi personeli ile ilk toplantısını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, bundan sonra yürütülecek çalışmalarda izlenecek yol ve yöntemler ile Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezinden beklentilerini iletti. Toplantıda ayrıca Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezi personelinin görev tanımı yeniden belirlenirken çalışma yönergesi de oluşturuldu. Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından açıklanan mali destek programları, Avrupa Birliği ve diğer dış kaynaklı hibe ve kredi fonlarından yararlanmaya yönelik olarak kamu kurumları, belediyeler, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve kişiler ile işbirliği içerisinde proje hazırlamalarına danışmanlık etmek ve ilgili fonlara başvurmalarını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma sürecine olacağını belirten Vali Yazıcı, "Proje Merkezi, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların projelerine teknik ve idari destek sağlayacak. Gerektiğinde proje liderliği ve danışmanlığı yapacaktır. Bunun yanında AB ve ORAN mali destek programları ile diğer fon kaynakları ile ilgili programları takip ederek, proje teklif çağrılarına ilişkin duyuruları kamuoyu ile paylaşacaktır. Proje Koordinasyon Merkezimizin görevleri sadece bunlarla sınırlı olmayıp, ilimizin daha da gelişip kalkınması amacıyla sorun ve ihtiyaçlarını belirleyerek, proje fikirleri geliştirip, bir proje fikri bankası oluşturulacak" dedi.
Yozgat'ın gerek AB fonları gerekse ORAN mali destek programlarından yeteri kadar yararlanamadığı ve bunu eksikliğinin çok fazla hissedildiğinin Vurgulayan Vali Yazıcı, "Proje Koordinasyon Merkezinin önderliğinde yapılacak olan çalışmalarla bu fonlardan ilimize aktarılacak olan payın artacağını ve pek çok ilin önüne geçecektir. Düzenleyeceğimiz rutin proje eğitimlerimizin yanı sıra talep olması durumunda isteyen kişi ve kurumlara da proje eğitimlerinin verilecek" diye konuştu.
Vali Yazıcı, proje merkezi çalışanlarına, yapılması planlanan Spor Vadisi ile ilgili de yeni fikir ve projeler üretmeleri talimatını verdi.
(ÖE-AÖ-Y )

10.01.2013 18:26:05 TSI

Editör: Wan Haber