AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal tarafından düzenlenen halk toplantısında vatandaşların bir çocuğu kendi dertlerini anlatırken bazıları da Yozgatspor'a yardım edilmesini ve Yozgat'a havaalanı yapılmasını istedi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, parti binasında halk toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı odasında düzenlenen halk toplantısında vatandaşlar grup grup içeriye alınırken bazıları da kapı önünde kendilerine sıra gelesini bekledi. Milletvekili ile görüşmek için sıra bekleyen vatandaşlardan biri şehir içi nakliyeci olduğunu ve kendilerin bir durak verilmediğini belirterek bu konuda milletvekilinden yardım isteyeceğini söyledi. Bir vatandaş da oğlunun elektrik-elektronik mühendisi olduğunu ancak KPSS puanların yüksek olmasından dolayı işe girekediğini belirterek, "Ziraat mühendislerine tanınan fırsatın elektrik-elektronik mühendislerine de tanınmasını ve puanların aşağıya çekilmesini istiyorum" dedi ve bu konuyu milletvekiline ileteceğini söyledi. Bir vatandaş ise Başbakan Yardımcısının ve Meclis Başkanı'nın Yozgatlı olduğunu belirterek Yozgatspor'a yardım etmelerini milletvekiline ileteceğini belirtti.
Vatandaşların dertlerini tek tek dinleyen Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat'tan Ankara'ya gelemeyen birçok vatandaşın bulunduğunu belirterek, "Biz de dedik ki mini meclisi Yozgat'a götürelim haftada bir nöbet şeklinde her vekilimiz geldiğinde burada halkı dinlesin. Halkın sorunlarını not etsin, yerinde çözebildiklerin çözsün çözemediklerini not alsın gittiğinde Ankara'ya gerekli girişimlerini yapsın çözmeye gayret etsin istedik. Bugün burada ilk uygulamasını başladık. Biz hükümet olarak devlet olarak halkımıza hizmet etmek onları kucaklamak onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Birçok sıkıntısı solan hemşehrilerimiz var biz onların sıkıntılarını dertlerini gidermek adına buradayız çözüm bulabildiklerimiz burada çözeceğiz, çözemediklerimizi not alıp Ankara'da çözmeye çalışacağız" dedi.
Milletvekili Ertuğrul Soysal ile görüşen vatandaşlar uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, bu uygulamanın devam etmesini istedi.
(ÖE-AÖ-

15.02.2013 15:24:33 TSI

Editör: Wan Haber