Yozgat Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları hırsızlık ve telefonla kontör ve para dolandırıcılığına karşı sözlü uyarılarda bulunup bilgilendirme broşürü dağıttı.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü, ekipleri şehir merkezinde özellikle banka önlerinde ATM'lerden para çeken vatandaşları ve esnafı, hırsızlık, kontör ve para dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hiçbir polis, asker ve savcının, suçluları takip etmek için vatandaştan para istemeyeceğini belirten görevli polis memurları, "Kendini bir kamu görevlisi olarak tanıtıp suçluları takip etmek için para isteyen kişiler dolandırıcıdır. Sizlerden para veya kontör isteyen telefonlar geldiğinde, kesinlikle para ve kontör göndermeyin 155 polis imdat telefonunu arayın veya en yakın polis merkezine müracaat edin" diye uyarılarda bulundu.
Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Türkiye'nin bütün illerinde çok yaygın olan telefonla vatandaşların dolandırılması banka hesaplarına girilmesi gibi konularda insanların dikkatli olması ve gelen çağrılara inanmaması gerektiğini belirterek, "Devlet hiçbir şekilde yaptığı hizmetten karşılığında para talep etmez. Kendini polis, savcı, asker gibi kimlikle tanıtan art niyetli insanlara, dolandırıcılara insanımızın inanmasın. Böyle bir şey olduğunda polise müracaat etmemeleri ve asla bunlara ciddi veya küçükte olsa para yatırmamalarını, hesaplarına geçmemelerini istiyoruz. Hiçbir zaman suçluların takibi için devlet vatandaştan para istemez" dedi.
Emniyet olarak sürekli telefonla kontör ve para dolandırıcılıklarına karşı vatandaşları uyardıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Yılmaz, "Ekiplerimiz sık sık vatandaşları bire bir uyarıyor, broşür dağıtıyor, vatandaşımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca İç İşleri Bakanlığımız sürekli telefonlara mesajlar atarak vatandaşımızı uyarıyor. Amacımız iyi niyetli insanlarımızın art niyetli kişiler tarafından kandırılmasını önlemektir" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

11.02.2013 15:23:08 TSI

Editör: Wan Haber