Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2012 yılında yaptığı operasyonlarda 850 kilo esrar 650 bin paket kaçak sigara ve 4,5 kilo ceviz içerisine gizlenmiş eroin ele geçirdi.
Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz 2012 yılı çalışmalarını İHA'ya değerlendirdi. 2012 Yılının kendileri açısından başarılı bir yıl olarak geçtiğini belirten Yozgat Emniyet Müdürü Yılmaz, "Yozgat Türkiye'nin en sakin en huzurlu illerinden bir tanesidir. Yozgat insanı sağduyulu özellikle ahlaki yapı itibariyle, bir takım asayişi bozan eylemlerden uzak duran bir yapıya sahiptir. Tabi ki bizim devriyelerimizin bizim çalışmalarımızın bunda çok önemi de var, ancak insanımız da göz ardı edilmemeli" dedi
Yozgat Emniyeti olarak 2012 de ölümlü kazanın fazla olmadığını emniyet ekiplerinin yaptığı denetim ve kontrollerin büyük etkisinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Yozgat doğu-batı, kuzey-güney yönü ile önemli bir kavşak noktasıdır. Bu sebeple trafik yoğunluğumuz fazla buna rağmen yollarda kaza sayımız azalmıştır" diye konuştu.
Asayiş olaylarında 2012 de dolandırıcılık, yankesicilik, evden hırsızlık, mala karşı hırsızlık gibi hadiselerde aydınlanma oranının yaklaşık yüzde 60 olduğuna değinen Yılmaz, "Buda bizim ciddi bir ekiple çalıştığımızın karşılığıdır. Kaçakçılık olaylarında da ilimizde yaklaşık 850 kilo esrar maddesi 650 bin paket kaçak sigara yakalandı. Kaçak akaryakıt ile ilgili de ciddi oranlar var Türkiye'de örnek olarak gösterilen 4,5 kilo eroinin ceviz içerisinde saklanarak yakalanması başarılı çalışmalarımız arasındadır. Tüm bunları topladığımızda ilimizde asayişi bozacak çalışmaları önceden tespit edip eyleme geçmeden şahısların yakalanması ile ilgili ilimizde ve başka illerde yakalattığımız hırsızlıklar meydana geldi. İşte bunların hepsini topladığımızda huzur içerisinde bir Yozgat'ta yaşamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Bunda sayın valimizin siyasilerimizin belediyemizin Yozgatlı insanımızın ciddi anlamda payı var çünkü biz bir ekibiz Yozgat olarak biz ekibiz kurumlarımızla ahenk içerisinde çalışıyoruz. Buda bizi mutlu ediyor insanın ahenkli ortamda çalışması emniyet müdürü olarak söylüyorum keyif veriyor" şeklinde konuştu.
ASKER, POLİS, SAVCI VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ
İnsanın yaşadığı her yerde asayişi bozmak isteyen tipte insanlar olacağını belirten Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, "Önemli olan şu, o bölgenin insanına, kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza zarar verilmemesidir. Yozgat insanı 155'e gördükleri duydukları her hangi bir hadiseyi bildirmekteki doğruluk oranı çok yüksek, Yozgat halkı bu konuda çok duyarlı, bu da bizi sevindiriyor. Özellikle son zamanlarda Türkiye'nin bütün illerinde çok yaygın olan telefonla vatandaşlarımızın dolandırılması banka hesaplarına girilmesi gibi konularda insanımızın dikkatli olması ve insanımızın inanmamasını istiyorum. Ben tekrar ediyorum devlet hiçbir şekilde yaptığı hizmetten karşılığında para talep etmez. Kendini polis, savcı, asker gibi kimlikle tanıtan art niyetli insanlara, dolandırıcılara insanımızın inanmasın. İçişleri Bakanlığı tarafından bu konularda gönderilen mesajları dikkate alsınlar bizim ekiplerimiz bu konuda insanımızı aydınlatıyor, ancak yinede bu art niyetli insanlara inanan insanlarımız oluyor bu telefon dolandırıcılarına asla inanmasınlar ve böyle bir şey olduğunda polise müracaat etmemeleri ve asla bunlara ciddi veya küçükte olsa para yatırmamalarını, hesaplarına geçmemelerini istiyoruz. Çünkü devletin güvenliğine yönelik bölücü örgüt ile ilgili zaten eylem olmuşsa polis veya jandarma mutlaka gelir ve kendisi bizzat bilgilendirir bu nedenle vatandaşlarımız art niyetli insanlara inanmasınlar" ifadelerini kullandı.
(ÖE-AÖ-Y)

06.02.2013 16:57:59 TSI

Editör: Wan Haber