Yozgat Devlet Hastanesi, yenilenen hasta kayıt sistemi, hastalar için çileye dönüştü.
Yozgat Devlet Hastanesi eski olan bilgisayar sistemini yenileyerek 1 Şubat itibariyle kullanmaya başladı. Ancak sistemin tam oturmaması ve personel eğitimindeki eksiklerden dolayı sıra vermede sıkıntı yaşanınca hastanenin koridorları sıra almak için bekleyen hastalarda doldu. Hasta ve hasta yakınları bu sıkıntının 1 Şubat Cuma günü de yaşandığını ve bugünde yaşandığını belirterek, "Sabah 07.00'den itibaren burada bekliyoruz saat 10.30 olmuş hala sıra almadık" dedi. İlçelerden gelen vatandaşlar da saatlerdir sıra beklediklerini ancak kayıt yaptıramadıklarını belirterek, "İlçemize muayene olup olamayacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.
Baza vatandaşlarda göz polikliniğine istedikleri sıranın cildiye polikliniğine verildiğini bir vatandaş da verdiği kanın kayıp olduğunu iddia etti.
Hastane yetkilileri ise bilgisayar sistemini yenilediklerini, sistemin geçiş sürecinden dolayı bu şekilde bir sıkıntı yaşandığını bu sıkıntının bir iki gün içerisinde rayına oturacağını ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulacağını ifade etti.
(ÖE

04.02.2013 11:33:30 TSI

Editör: Wan Haber