Yozgat Bozok Üniversitesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak, kampus alanlarında 3 yıl süreyle ağaçlandırma ve bakım çalışması yapacak.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Efe ve beraberindeki heyet ağaçlandırma yapılacak arazilerin belirlenmesi ve sınırlarının aplikasyonunun yapılması için kampüs alanını gezdi. İncelemeler sırasında açıklama yapan Rektör Uçar "Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi işbirliği ile Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kampüsü ve diğer yerleşkelerinde ağaçlandırma ve peyzaj çalışması ön etüt çalışmaları yapılacak. Üniversitemiz kampüs alanı bizim imajımız. Bu sebeple öğrencilerimiz başta olmak üzere akademik ve idari personelimize daha yeşil, daha estetik ve en önemlisi de daha yaşanılabilir bir kampüs oluşturma adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.
Üniversite kampüsünü çevreleyen ve çeşitli ağaç çeşitlerini içinde barındıran yemyeşil doğal bir "Bozok Ormanı" oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayıp, kampus alanımız ağaçlandırılacak ve 3 yıl süreyle ağaçların bakımı yapılacak" diye konuştu.
Bozok Üniversitesi kampus alanında arazi ve toprak yapısının yapılacak ağaçlandırma ve peyzaj çalışması açısından gayet verimli olduğunu belirten Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Efe, " Yapılacak çalışmalar önce projelendirilip ardından da çalışmalara başlayacağız. Yapılması planlanan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile üniversitemiz daha yeşil ve daha estetik bir görünüme kavuşacak" ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında uygun olan yerlere, yaklaşık 100 bin ağaç dikilmesi planlandığı belirtildi.
(ÖE-AÖ-Y)

10.02.2013 17:00:55 TSI

Editör: Wan Haber