Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım ve Koroner Anjiyografi Üniteleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin Ekim 2010 yılı itibariyle 18 anbilim dalında 31 öğretim elemanıyla hizmet vermeye başladığını ve şu an itibariyle de 25 anabilim dalında 67 öğretim elemanıyla Yozgat halkına hizmetini sürdürdüğünü belirterek, "Hastanemiz her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Birçok tetkik Yozgat'ta sadece üniversitemizde yapılıyor olması da ayrı bir mutluluktur. Bugün Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi ile Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin açılışını yapıyoruz. En yakın zamanda açık kalp ameliyatlarına, Koroner By-Pass ve kapak replasyonu ameliyatlarına başlanacağı ve Acil Servis'in açılacağı müjdesini de buradan vermek isterim. Bu sayede artık Yozgat halkının il dışına gitme eziyetine de son vermenin haklı gururunu yaşayacağız.Yine en yakın zamanda MR görüntüleme cihazını da hastanemize kazandırıp, kalite çıtasını daha da yukarılara çıkarma adına ciddi adım atmış olacağız. Üniversitemizin gelişmesine katkısı bulunan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir ülkenin bir devletin aynı zamanda da bir ilin kalkınmışlığının en önemli göstergesi vatandaşına sunduğu sağlık hizmeti olduğunu belirterek, "Bizimde inşallah devlet hastanesi yanında bu günde yine önemli bir ihtiyacımızı gideren Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesindeki önemli bir birimi açarak bu güzelliğe değişik bir güzellik katacağız. Tabi ki kendimize yettiğimiz sürece çevredeki insanlara hizmet ettiğimiz ölçüde ve çevre yörelere hizmet ettiğimiz ölçüde bizimde büyük bir il ve teşkilatını tamamlamış bir il olduğumuz daha güzel anlaşılacaktır. Her geçen gün çok güzel müjdeler alıyoruz. Gerek ödenekler noktasında gerek Yozgat'a gelen hizmetler noktasında bu açılışta yine soğuk kış gününde bizi ısıtan bir müjde tarz ve tavır oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum açılan bu sağlık ünitesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'da yaptığı konuşmada Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin sağlık alanında insanımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmesi noktasında yeni bir adım attığını belirterek, "İnşallah Yozgat'ımızda kalp rahatsızlığı geçiren fazla insanımız olmaz ama olduğu zamanda böylesi bir imkanı yanı başında bulması fevkalade önemlidir. O açıdan bu ünitenin açılması Yozgat'tan sağlık için Ankara'ya Kayseri'ye başka illere gidişin önünü kesecek. Kendi evinde tabiri caizse kendi kapısının yanında tedavi olma imkanı bulacaktır. Bu açıdan oldukça hayırlı bir hizmeti açmış oluyoruz. Tıp fakültesi hastanemizin MR ile ilgili sıkıntılarımız vardı şimdi onunla ilgili sıkıntıda ortadan kalktı muhtemelen önümüzdeki günlerde satın alma işleri yapılacak Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tıbbı teknik donanım bakımından da ihtiyaç duyulan en ileri teknolojik malzemeleri ile donatılmış olacak. Yeni açılan ünitemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kardiyoloji Yoğun Bakım ve Koroner Anjiyografi Ünitelerinin açılışı yapıldı ve hastane gezildi.
(ÖE-AÖ-Y)

01.02.2013 17:27:41 TSI

Editör: Wan Haber