Yozgat Belediyesi kış mevsiminde kullanmak üzere 2 bin ton tuz stoklarken, kaldırımları temizlemek için de kar temizleme makinesi aldı.
Kış hazırlıklarını tamamlayan Yozgat Belediyesi kaldırımların daha kolay temizlenmesini sağlamak için de kar temizleme makinesi aldı. Belediye Başkanı Yusuf Başer, yolların iş makineleri tarafından temizlenirken, kaldırımlarında işçiler tarafından küreklerle temizlendiğini belirterek, "Kaldırımların da daha kısa sürede temizlenmesi için kar temizleme makinesi aldık. Bu makine ile kaldırımlar daha çabuk temizlenecek ve buzlanması önlenmiş olacak" dedi.
Yer altı sularının çoğalması bakımında ve Yozgat'ın tarım memleketi olmasından dolayı kar yağışının çiftçiler açısından önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Belediye açısından kar yağışı bizleri biraz sıkıntıya sokuyor ancak bizler, yer altı sularının çoğalması ve çiftçiler açısından kar yağmasını istiyoruz. Belediye olarak biz kış mevsimi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 2 bin ton kumla karışık tuz hazırladık. Kış mevsiminde çalışacak personelimizi belirledik, araçlarımızın bakım ve onarımını tamamladık" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

11.12.2012 16:05:15 TSI

Editör: Wan Haber