Dünya'nın en büyük arama motoru olan Google'nin sahibi olduğu sosyal video paylaşım sitesi olan Youtube'den ünlü şarkıcı Justin Bieber'e şok! Youtube Justin'in videolarını sildi, sistemde açık var!

 

Bu etkinlik kapsamında herhangi bir Google servisinde güvenlik açığı bulan birisi bunu kanıtlayarak dev arama motorundan payına düşen parayı alabiliyordu. Yine öyle oldu ve Kamil Hismatullin isimli genç bulduğu güvenlik açığı sayesinde 5 bin dolar kazandı. Kamil Hismatullin, Youtube'da dolaşırken aklına bir fikir geldi ve aklına gelen bu fikirle istediği videoyu silebileceğini fark etti. Bu tespitini biraz test ettikten sonra Google'a söyleyen Kamil Hismatullin, bulduğu güvenlik açığını kullanarak Justin Bieber'ın videolarını sildi.

 

Google'ın gözü önünde gerçekleşen tüm bu olaylardan sonra Kamil Hismatullin'a ödülü verildi, güvenlik açığı kapatıldı ve silinen videolar Youtube'a geri yüklendi. Yalnız bu konuda boş durmayan gencimiz Youtube videolarını nasıl sildiğini anlatan bir video yayınladı. Bu videoyu izledikten sonra denemeye kalkmayın çünkü açık çoktan kapatıldı bile. 

 

Türkiye'den ve Dünyadan en kapsamlı haberleri veren internet ajans haber sitesi

Editör: Wan Haber