Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Turgutlu Kaymakamlığı'nda Kaymakam Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Serhat Orhan ile bir araya geldi.
Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşıyarak Turgutlu'nun sosyal hayatına katkı verme hedefiyle yola çıkan ve geçtiğimiz günlerde ilk genel kurulunu gerçekleştiren Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi, ilk protokol ziyaretini Kaymakam Nazmi Günlü'ye yaptı. Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın da yer aldığı ziyarette Kaymakam Günlü, güzel bir birlikteliğe adım attıkları için dernek yöneticilerine teşekkür ederken, hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra Turgutlu'nun sosyokültürel yapısına katkı vermek istediklerini belirten Dernek Başkanı Mestan Avşar, ilçeye bir Yörükler Müzesi kazandırma arzusunda olduklarını belirtti. Turgutlu'nun kuruluşunun Yörükler ile olduğunu ve yoğun bir göç alan ilçe nüfusunun yüzde 70'inin Yörük olduğuna vurgu yapan Mestan Avşar, dernek olarak Kaymakamlığın ve Belediye'nin desteğiyle Yörük Kültürü'nü gelecek nesillere taşımak istediklerini belirtti.
Kaymakam Nazmi Günlü de, Belediye Başkanı Serhat Orhan'a geçtiğimiz günlerde Turgutlu Belediyesi'nin satın aldığı Üzümcü Konağı'nı işaret ederken; Başkan Orhan, espriyle "Biz hemen devretmeye hazırız" derken, gelecek nesillerin tarih bilincine sahip olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Orhan "Kültürü yaşatmak lazım, gelecek nesillere aktarmak lazım. Bu gibi derneklerin katkısı çok büyük" dedi.
(İLK-Eİ-Y)

11.12.2012 19:12:30 TSI

Editör: Wan Haber