Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen YÖREX Fuarı’na Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortak katılım sağladı. Ayranaşı, keledoş, helise, Van kahvaltısı, Kürt köftesi başta olmak üzere Van el sanatlarından Van kilimi ve savat gümüş eserlerinin sergilendiği fuarda Van standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve birçok milletvekilinin ziyaret ettiği Van standında, misafirlere yöresel tatlar ikram edildi.

Ziyaret esnasında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Guinnes rekoru sahibi Van kahvaltısının ve Van’ın diğer leziz tatlarının fuarda tanıtılmasını ve tüm ziyaretçilere ikram edilmesini takdir etti. Hisarcıklıoğlu, Van’ın tarihi, kültürü ve doğal güzelliği ile önemli bir kent olduğunu ve Van’ın bilinirliğinin arttırılması için yapılan bu tür çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek, Van Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ise, bu yıl Van TSO ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak ortak katılım sağladıklarını, Van’ın bilinirliliğini arttırmaya yönelik her türlü organizasyonda yer almaya çalıştıklarını ifade ederek, “Kentimiz tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgesinde cazibe merkezi konumundadır. Bu tür organizasyonların tanıtım için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de kahvaltımızla, yöresel yemeklerimizle, el sanatlarımızla bu fuarda yer aldık. Bugün kapılarını açan fuarda standımız büyük ilgi gördü. 5 gün boyunca misafirlerimize yöresel tatlarımızın tamamını ücretsiz olarak ikram edeceğiz” dedi.

Editör: Wan Haber