Şanlıurfa’nın yöresel kıyafetlerini diken terziler, özellikle ‘Hürrem’ modellerine ilginin yoğun olduğunu ve durumdan memnun olduklarını ifade etti.

Dünyanın her yerinden talep geldiğini söyleyen terzi Mehmet Çoşkun, “Modellerin ağırlığından dolayı gün olur günde bir tane dikeriz, gün olur daha fazla dikeriz. Yaptığımız ürünler daha çok dışarıya ihraç edilmektedir. İstanbul’dan Bursa’ya, Mardin’den Şırnak’a kadar Türkiye’nin her yerine yaptığımız ürünleri gönderiyoruz. Bununla birlikte dış ülkelerden de çok talep alıyoruz” dedi.

En çok ‘Hürrem’ modellerinin talep edildiğini belirten Mehmet Çoşkun, “Fransa’dan Almanya’ya kadar dünyanın hemen her yerinde müşterilerimiz var. Genelde diktiğimiz ürünler özel günlerde kullanılmaktadır. Fiyatlarımız kumaş ayrı olmak üzere dikim ücreti 50 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar çıkmaktadır. Son günlerde en çok Hürrem modelleri çok talep görüyor. Hürrem modelleri satışlarımızın artmasına neden oldu. Hürrem kıyafetleri en çok İzmir ve İstanbul’dan talep görmektedir. Ayrıca bazı firmalar ise defilelerde kullanmaktadır” diye konuştu.

Editör: Wan Haber