Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, transferde hatalarının olduğunu, kadro şişkinliğin de kendilerinin de eksikliği ve hataları bulunduğunu belirterek yabancı oyuncuların bir kısmı ile uzalaşıp göndermeden yabancı transferi yapma şansları olmadığını söyledi.
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, ilk yarıda aldıkları puanların ve sıralamadaki yerlerin kendilerine yakışmayan bir tablo olduğunu belirterek, "Bu sezon çok büyük şansızlıklar da yaşadık çok önemli oyuncularımız sakatlandı. Kadromuzun kalabalık olmasına rağmen kadro kurmakta zorluk yaşadığımız dönemler oldu. Antalya kampı bana göre çok güzel geçti. Hazırlık maçları oynadık ve bu maçlarda hocamız oyuncularımız hakkında bir karara vardı. İnanıyorum ligin ikinci yarısına çok iyi bir şekilde başlayacağız zaten Medical Park Antalyaspor ve Mersin İdman Yurdu ile oynayacağımız iki tane kupa maçımız var. Kupada iddialı bir takımız" dedi.
Transfer konusunda taraftarlar aldatmak için veya avutmak için bir şey söylemek istemediğini belirten Şakar, "Yabancı oyuncu sayımızda bizim fazlalığımız var. Bu da bizim eksiğimiz ve hatamız bunu kabul ediyoruz. Topu başka yerlere atmak doğru değil. Bizlerde zaman zaman hatalar yapıyoruz. Bu yabancı oyuncularımız bir kısmı ile uzlaşıp yollarımızı ayırabilirsek belki bir transfer yapma durumumuz olabilir. Ama şuanda yabancı oyuncu transferi yapma şansımız yok. Onun için bir kaç oyuncu ile yol ayrımında olmamız lazım. Ondan sonra nereye gerekirse oraya transfer yapabiliriz. Sırf transfer yapmak içinde transfer yapmak doğru değil. Onun için dikkatli davranacağız. Genç iki tane arkadaşımızın kadromuza kattık bu genç arkadaşlarıma ben güveniyorum ve uzun yıllar Trabzonspor'a hizmet edeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"KENDİ KAYNAĞIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAK İSTİYORUZ"
1461 Trabzon takımından Zeki Yavru'nun ardından Abdullah Karmil'in de Trabzonspor'a alınmasını değerlendiren Şakar, "1461 Trabzon takımı kurulması zaten öze dönme amaçıyla kurulmuş bur takım. Diğer takımlardan oyuncu katmak takıma çok zor. Transfer olayı eskisi gibi değil artık genç bir oyuncuyu bile amatör bir takımdan almak istediğiniz zaman bir sürü sıkıntıları çıkıyor. Onun için biz kendi kaynağımızı en iyi şekilde kullanmamız lazım. 1461 Trabzon takımı bulunduğu ligde gayet iyi bir durumda olan bir takım. Ordaki oyuncularımızda istikbali olan oyuncularımız. Gelecek yıllarda ümit ediyorum ki 2-3 tane daha Trabzonlu oyuncuyu kadromuzu katıp, transferde fazla para harcamaktansa ordan alacağımız daha maliyeti düşük oyuncularla hem bütçemize katkı yapacağız. Hem sorumlu hem de Trabzonspor gerçeklerini bilen oyuncularla yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KULÜPLER AVRUPA'DAKİ TÜRK OYUNCULARIN PEŞİNDE"
Türkiye Futbol Federasyonu'nun alt yapılardan oyuncu çıkması konusunda araştırma ve çalışma yapması gerektiğini ifade eden Şakar, "Trabzonspor olarak biz zaman zaman da olsa yine alt yapımızdan veya 1461 Trabzon takımından oyuncu takıma katabiliyoruz ama bazı kulüpler hiç katamıyor. Alt yapı sorunu sadece Trabzonspor'un değil Türk futbolunun sorunu. TFF'nin bu işi enine boyuna araştırması lazım. Bakıyorsunuz tüm kulüpler Avrupa'daki Türk futbolcularının peşine koşuyor. Demek burada bir arıza var. Bu hastalığı hep birlikte teşhis edip bir tedavi uygulamamız lazım. Ortak bir kararla hareket etmek lazım" ifadelerini kullandı" dedi.

"GİRAY KAÇAR'IN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Giray Kaçar'ın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli diyen Şakar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kendisi, bizimde yönlendirdiğimiz doktor arradaşlara gitti. Önemli bulgular ve denildiği kadar dourumu kötü değil. Bütün değerleri toparlayıp, hocalarımızla fikir alış-verişinde bulunup gerekiyorsa yurt dışında tedavisini sürdüreceğiz. Sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Futbol oynamasını isteriz elbette ama onun sağlığı her şeyden daha önemli. Ben kendisiyle görüştüm yeni bulgulardan sonra morali de düzeldi. Ağrıları geçti. Hocalarımız vereceği tavsiyelere göre hareket edeceğiz."
(GÖK-ÖS-S)

11.01.2013 14:32:31 TSI

Editör: Wan Haber