Rıdvan Can

Edremitspor maçında sakatlıklarından ve cezalı futbolcularından takım kaptanı Kenan Yağız ve Murat Öntürk’ün oynamadığı maçta tecrübeli teknik direktör aydın Oyman yönetiminde sahaya Ömer Koç, Fatih Tütün, Vedat Süslü, Abdullah Şengönül, Emrullah Aktaş, Mesut Güleşçe, Serhat Narin, Gökhan Şen, Ender Güven Kemal Ertan, Faruk Acar ile maça çıkan Yolspor maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün oynayarak ilk yarısını 5-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da baskılı bir futbol ortaya koyan Van Yolspor rakibine acımayarak ikinci yarıda da 5 gol bularak maçı 10-0 galip tamamladı. Yolspor sezonun ilk maçında aldığı farklı galibiyetle taraftarlarına gelecek haftalar için umut dağıtarak taraftarını sevince boğdu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan teknik direktör Aydın Oyman, “Öncelikle 2016-2017 futbol sezonunun spor camiamız tüm futbolcu ve antrenör arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Dilerim tüm maçlar fair play çerçevesinde geçe. Hepimiz için kazasız ve sakatsız hayırlı bir sezon olur. 1974 Edremit Tokispor karşısında futbolcularımın ortaya koyduğu mücadeleden ve alınan farklı galibiyetten dolayı çok mutluyuz. Bu galibiyetle sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Van Yolspor olarak hedefimiz gruptan çıkarak play off’lara adımızı yazdırmak. Sezona nasıl başlarsanız öyle gidersiniz. Biz sezona çok iyi hazırlandık. Takımımda çok kaliteli futbolculardan kurulu, bizler teknik heyet olarak kulüp yönetimi ve takım olarak hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Her maça farklı hazırlanıyoruz. Alınan 10-0’lık galibiyetin kesinlikle ciddiyetinden şaşmadan oynayacağımız tüm rakiplerimiz karşısında aynı ciddiyet ve mücadele vereceğiz. Bu galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Faruk Acar (5) Rıdvan Sezer (2)  Mesut Güleşçe (1) Kemal Ertan (1) Ercan Çar (1) gol kaydetti.

Editör: Wan Haber