Ümraniye'de buzlanan yolda kayarak ters dönen otomobil, aynı yönde gitmekte olan bir televizyon kanalının ekibini taşıyan minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 11.00 sıralarında Ümraniye O1-O2 Çevreyolu bağlantısında meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 34 HN 3743 plakalı otomobil, bağlantı yolundan Üsküdar istikametine seyir halindeyken, buzlanan yolda bir anda ters döndü. Bu sırada aynı istikamete gitmekte olan ve World Travel Channel kanalının ekibini taşıyan Dursun Küçük yönetimindeki 34 HF 0578 plakalı minibüs, fren yapmasına rağmen duramayarak ters dönen otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrasında her iki araç hurdaya dönerken olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirerek yararlılara yardım etmeye çalıştı. Minibüste bulunan Sibel Durak'ı soğuk havada battaniyeye saran vatandaşlar, ambulans beklemeye başladı. Televizyon ekibinden yaralanan Dursun Küçük ve Anıl Dinçdal ise minibüs içerisinde ambulans beklerken, ismi öğrenilemeyen otomobil sürücüsü ve yanındaki kadın otomobil içerisinde sıkıştı. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk olarak Sibel Durak'ı ambulansa alarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Bu sırada vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan otomobil sürücüsü de ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen ambulanslar yetersiz kalınca diğer yaralılar bir süre daha beklemek zorunda kaldı. Minibüs sürücüsü Dursun Küçük ve Anıl Dinçdal olay yerine gelen bir diğer ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobilde sıkışan yaralı kadın ise itfaiye ekiplerinin kısa çalışmasının ardından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye götürüldü.. İsmi öğrenilemeyen otomobil sürücüsünün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.
Öte yandan bir görgü tanığı, otomobilin sağdan ilerlediği sırada bir anda ters döndüğünü ifade ederek "Nasıl yaptığını anlayamadım ters döndü. Ters dönmesiyle de minibüs ile kafa kafaya girdiler. Muhtemelen buzdan kaydı. Çünkü sağa doğru geçerken birden frene basınca döndü. Panik halinde direksiyonu da kırınca ters döndü. Arkadan gelen araç çok şiddetli bir şekilde çarptı" şeklinde konuştu.
(HÖ-ÇK-Y)

08.01.2013 14:09:22 TSI

Editör: Wan Haber