Bitlis'te günlerdir süren kar yağışı nedeniyle Rahva bölgesinde mahsur kalan TIR şoförleri, iş makinelerini kullanan operatörlerin kendilerini saplandıkları yerden kurtarmaları karşılığında para istediklerini iddia etti.
Araçları kara saplandığı için yaklaşık 5 gündür Rahva bölgesinde mahsur kalan TIR şoförleri, Karayolları'na ait iş makinelerinin operatörlerinin yardım karşılığında para istediklerini öne sürdü. TIR şoförü Mehmet Ali Gökçe, "Kimse benim burada ne çektiğimi bilmiyor. Karayolları ekiplerine para verirsen çekiyorlar, vermiyorsan çekmiyorlar. Yalana gerek yok" dedi.
Diğer TIR şoförleri ise, İran'dan geldiklerini ve 5 gündür Rahva'da olduklarını belirterek, kendi çabaları ile karınlarını doyurduklarını dile getirdi. Bugün gitmeyi düşündüklerini ifade eden şoförler, para verdikleri takdirde araçlarının çekileceğini savundu.
İddialara ilişkin konuşan Karayolları Bitlis Bölge Şefi Şafak Allı, böyle bir şey varsa gerekeni yapacağını söyleyerek, "Valilik Özel Kalem Müdürlüğünden de bu şekilde bir şey olup olmadığını bana sordular. Kendilerine hiçbir şoförün bu şekilde bir şey yapmayacağını söyledim" diye konuştu.

TIR ŞOFÖRLERİNİN İMDADINA TÜRK KIZILAYI KOŞTU
Rahva'da mahsur kalan TIR şoförlerine battaniye ve kumanya dağıttıklarını belirten Muş Türk Kızılayı Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, "Kendilerine kumanya ve battaniye dağıttık. En azından burada kaldıkları sürede ve yollar açılıncaya, evlerine kavuşuncaya kadar kendilerine elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Şu an için her türlü ihtiyaçlarını karşılamış durumdayız. Diğer farklı ihtiyaçlarını da Bitlis İl Acil Afet Müdürlüğümüzle görüşüp gerekeni yapacağız. Sanırım bugün araçları çekecekler. Şu anda ekipler tüm bölgede çalışıyor. Bölgenin tamamında karla ilgili sıkıntılar var. Arkadaşlarımızda bir yandan dağıtımlarına devam ediyor" dedi.
Türk Kızılayı'na yardımlarından dolayı teşekkür eden TIR şoförleri ise, soğuktan çok kötü etkilendiklerini söyleyerek, Türkmenistan ve İran'dan Türkiye'ye girdiklerini ve İran'da bu kadar zorluk çekmediklerini ifade etti.
(VO-GS-OK-Y)

11.01.2013 12:55:37 TSI

Editör: Wan Haber