Yolda yaralı halde bulunan bir şahin, gazeteciler görüntü aldığı sırada kaçtı. Alanya'nın Mahmutlar beldesinde aracıyla giden Ferhat Yılmaz adlı vatandaş, otomobilinin yanına düşen yaralı şahini fark etti. Aracını durdurarak şahini bulunduğu yerden alan Yılmaz, şahini işyerine getirdi. Şahini önce Alanya'daki hayvan hastanesine götüren Yılmaz, "Burada bana belediyeyi aramamı söylediler. Belediyeyi aradım ancak pazar olduğu için ertesi gün yardımcı olabileceklerini söylediler" dedi.
Yılmaz'ın yardım almak amacıyla aradığı devriye polis ekipleri de işyerine gelerek bilgi aldı. Polisler, şahinin tedavi edilmesi için gerekli kurumlarla irtibata geçeceklerini söyledi.
Ferhat Yılmaz, bu arada gazetecilere bilgi verdiği sırada elinde tuttuğu şahin uçarak kaçtı. Yaralı olduğu için fazla uçamayan şahin, bir apartmanın giriş kapısının üzerine kondu. Şahinin peşinden koşan Yılmaz, kapının üst tarafına tırmanarak şahini üzerine mont atarak yakalamayı başardı. Yaralı şahinin bugün Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği yetkilileri tarafından alınarak tedavisi yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakılacağı öğrenildi.
(RY-CE-HO-Y)

20.01.2013 17:15:38 TSI

Editör: Wan Haber