Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri; Kayseri’de 21, Sivas’ta ise 10 kişinin hayatına mal olan otobüs kazaları nedeniyle denetimlerini daha da sıklaştırdı. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan tüm otobüsleri Özalp Yolu üzerindeki otogar çıkışında tek tek kontrol eden polis ekipleri, özellikle lastikleri detaylı bir şekilde inceliyor. Kış lastiği uygulamasına uyan sürücülere teşekkür eden polis ekipleri, uymayanlar hakkında ise anında cezai işlem uyguluyor.
Denetimleri yerinde bulduğunu ifade eden otobüs şoförlerinden Muzaffer Doğan, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Ancak bu daha önce olmalıydı. Kış başlamadan önce yapılması gereken şeyler bunlar” dedi.

Tahir isimli şoför ise, uygulamaları güzel bulduğunu belirterek, “Keşke 32 vatandaş ölmeden önce bunlar yapılsaydı” diye konuştu.

Uygulamaları sürekli yaptıklarını belirten polis ekipleri, örnek otobüs şoförlerine de teşekkür etti. Kış lastiği uygulamasından evraklara kadar hiçbir eksiği bulunmayan örnek otobüs şoförü Murat Kartal ise “Uygulama iyi. Aracımız örnek araç, trafikçi arkadaşların dediği gibi. Standartlara uygun aracımız. Uygulamaların devamını dileriz” şeklinde belirtti. 

Editör: Wan Haber