Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan gemi, yerel saatle 21:00’da Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde battı. Şanghay merkezli bir tur firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ila 80 arasında olan 406 yaşlı turistin ve 47 mürettebatın bulunduğu ifade edildi.

Arama kurtarma çalışmaları, rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürüyor. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Çin hükümeti, fırtına sebebiyle güçlükle yürütülen acil müdahale çalışmalarında sabah saatleri itibariyle 30 kişinin kurtarıldığını kaydetti.


Yangtze Nehri Seyrüsefer Yönetimi, 534 kişi kapasiteli “Şark Yıldızı” adlı feribotun şiddetli fırtınaya yakalandığını, kısa sürede sulara gömüldüğünü duyurdu. Kurtarılanlar arasında geminin kaptan ve baş mühendisinin bulunduğu belirtilirken, gemideki turistler arasında yabancı ülke vatandaşı yer almadığı duyuruldu. Polis tarafından gözaltına alınan kaptan ve mühendisin geminin siklona yakalandığını ve çok kısa süre içinde battığını söylediği öğrenildi.

Devlet radyosu geminin iki dakika içinde battığını ve acil durum durum çağrısı yapılmadığını duyurdu. Öte yandan yedi yolcunun kıyıya yüzüp durumu haber verdiği öne sürüldü.

Kazanın yaşandığı noktada su derinliğinin 15 metre civarında olduğu bildirildi. Geminin 76,5 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olduğu açıklandı.

Öte yandan, Çin Başbakanı Li Keqiang, arama ve kurtarma çalışmalarını bizzat yönlendirmek üzere kaza yerine hareket etti.

Batan gemide akrabası olan yolcular, turu organize eden şirketin Şangay’daki ofisine akın etti.

Arama kurtarma personeli, geminin üzerine çekiçle vurarak hayatta kalan yolcuları tespit etmeye çalışıyor. (ZETE)

Editör: Wan Haber