Alaköy mahallesinde yol ortasında duran ve sorun yaratan elektrik ve telefon direklerinin kaldırılmamasına mahalle muhtarı tepki gösterdi. Alaköy Mahalle Muhtarı Zeki Akyürek, sorundan bütün yetkililerin bilgisinin olduğunu, ancak sorunun nedense bir türlü çözülmediğini söyledi.

İlhan Siyahtaş

Alaköy Mahalle Muhtarı Zeki Akyürek yol ortasında garip bir şekilde bulunan elektrik ve telefon direklerinin Büyükşehir ve Tuşba belediyeleri tarafından mahallede yürütülen yol genişletme çalışmalarını engellediğini,  direklerin trafik kazalarına davetiye çıkardığını belirterek VEDAŞ ve Türk Telekom yetkililerinin sorunu çözmelerini istedi.

“Yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk”

VEDAŞ ve Türk Telekom’a direklerin yol ortasından kaldırılması için defalarca dilekçe verdiklerini ancak bir sonuç almadıklarını belirten   Akyürek, şunları söyledi: 2014 yerel seçimlerinden sonra yaklaşık bir ay sonra VEDAŞ ve Türk Telekom’a direklerin kaldırılması için dilekçe verdik. Sonuç alamayınca  Alaköy Muhtarlığı olarak Tuşba Belediyesi ve Tuşba Kaymakamlığına dilekçe verdik. Bu dilekçelerimiz rağmen VEDAŞ sorunumuzla ilgilenmedi. Sonuç alamayınca görüşme yapmak üzere yetkili müdüre giderek mahallemizde yaşanan direk sorununu anlattık. Bize, ‘bütçemiz yoktur’  dediler.  Şimdiye kadar en az yüz defa  yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk. Ama hiçbir şekilde bir sonuç alamadık. Bizler, sorunun çözümünü istiyoruz. Son defa VEDAŞ’a giderek mahallelere direk dikiminden sorumlu teknik müdürle görüştük. Sonucunu sormak için  telefon numarasını istedik  bize telefon kullanmıyorum diyerek telefon numarasını vermekten çekindi. “ 

“İnsanlarımız bu ilgisizliği hak etmiyor”

Sorunlarıyla hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini ileri süren Akyürek, “ Mahallemiz de yolların ortasında çirkin ve anlaşılmaz şekilde bulunan bu direkler vatandaşa zarar veriyor. Bu arda trafoların çoğu da bakımsız, elektrik telleri ise tehlike yaratacak şekilde sarkmış durumda. Sık sık enerji sorunu yaşıyoruz. Özellikle gece vakitlerinde elektrikler kesiliyor. Mahallede çok fazla kesinti meydana geliyor. Buda mahalle halkını çok kötü etkiliyor. Sorunlarımızdan önceki ve şimdiki valimizin ve kaymakamımızın haberi var.  Sorunumuz çözülmeyecek kadar zor değil.  Ancak çözülmesi için hangi makama derdimiz anlatacağımızı bilemiyorum. Bir memlekette bu kadar mı sahipsizlik ve ilgisizlik olur. İnsanlarımız bu ilgisizliği hak etmiyor” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber