Trabzon'un Yenimamahalle mevkiinde yapımı süren Diş Hastanesi'nin yola bakan kısmında 7 Ocak 2013 günü yağmurla birlikte gevşeyen istinat duvarı kaldırımla birlikte çökerken güzergah üzerinde bulunan esnaflar o günden beri mağdur olduklarını belirtiyor.
Yolun trafiğe kapatılması en çok oyun oynayan çocuklara yararken esnafda işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini belirtirlerken müşteri gelmediğinden yakınıyorlar.
Ara sokaklarında trafiğe kapanması yüzünden araçların dükkan önlerinden geçmediğini belirten esnaflardan Hasan Karabak, "Yolun trafiğe kapanmasının ardından müşterilerimiz artık gelmez oldu. Çünkü bize gelen müşterilerin çoğu aracıyla geçerken alış veriş yapan müşterilerdi. Yolun da trafiğe kapanmasının ardından işlerimiz yüzde 30'lara geriledi.Yetkililer bizi unuttu. Burada henüz bir çalışma başlatılmadı. Yolumuzun bir an önce yapılarak trafiğe açılmasını bekliyoruz" dedi.
Kömür ticareti ile uğraşan Mehmet Hancı ise yolun bir an önce yapılarak trafiğe açılmasını beklediklerini ifade ederek, "Bizim işimiz sürekli araçla olduğu için şu an mağduriyeti yaşıyoruz. Yetkililerden yolumuzu bir an önce yapılarak trafiğe açmalarını bekliyoruz. Yolun en kısa zamanda yapılacağını söylediler ancak şu an burada bir çalışma yapılmadığını görüyoruz.
Öte yandan istinat duvarıyla birlikte kaldırım çökerken o sırada kaldırımdan yürüyen 4 öğrenciden biri yaralanmıştı.
(BK-EK-Y)

20.01.2013 10:20:40 TSI

Editör: Wan Haber