CHP İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, "yol ve kaldırım payı hakkında kanun teklifi veren benim" dedi.
Belediyelerin aldığı yol-kaldırım ve asfalt için katkı payının kaldırılması için kanun teklifi veren CHP İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, teklifin TBMM'de kabul edilmesinin kendileri sayesinde olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı HakanTartan'a sert tepki verdi.
Konuyla ilgili Bornova Semtevi'nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP'li vekil Alaattin Yüksel, "Basında böyle bir açıklaması olduğu için sanıyorum. Hakan bey sanki vermiş gibi. Öyle değil. Tüm belediye başkanlarının talebidir" dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer'in de katıldığı ve vatandaşların soru ve taleplerini dinlediği toplantı sonrasında değerlendirmede bulunan Vekil Yüksel, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın konuyu hem sahiplenip hem AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ile Aydın Şengül'e teşekkür etmesini anlayamadıklarını belirtti.
Vekil Yüksel, teşekkür tepkisini, "Benimle beraber imza atan 5-6 arkadaşımız var. Vekillerden de Rıza Türmen ve Mustafa Moroğlu. Hakan Bey bugün teşekkür ediyor, Aydın Şengül ve İlknur Denizli'ye. Öyle bir şey yok. Belge burada, kanun teklifinde imzalar var" sözleriyle tepki gösterdi.
Belediye başkanlarının kanun teklifi vermek gibi bir imkanı olmadığını, teklifi kendisinin verdiğini, altında da CHP'li vekiller Mustafa Moroğlu ve Rıza Türmen'in imzasının bulunduğunu dile getiren Yüksel, Konak Belediyesi'nden yardım ya da destek bile almadığını söyledi.
Belediyelerinde konuyla ilgili toplantılar yaptıklarını anlatan Yüksel, şöyle konuştu: "Birçok belediye başkanımız kaldırım katkı paylarını almak istemediklerini ama kendilerine bu konuda zorlama olduğunu söyledi. Yine Konak ilçemizde ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkanı hep beraber toplantı yaptığımız sırada orada da Konak Belediye Başkanı da şikayet etti. O sırada ben bu konuyla ilgili kanun teklifi verdiğimi söyledim. Birgül Ayman Güler de oradaydı hatta. Bornova, Balçova belediyelerinden de yardım aldım hatta. Neden şikayetiniz var diye. Konak Belediyesi'nden yardım almadım. O sırada ben belediye başkanımızın bir açıklaması oldu kanun teklifini hazırladığım sırada. Ben de o doğrultuda rahatım."
(HD-HO-Y)

04.01.2013 15:41:04 TSI

Editör: Wan Haber