Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Van-Bahçesaray karayolunda geceli gündüzlü sürdürülen çalışmalar sonucu yol 17 Şubat 2013 günü ulaşıma açılmıştı. Yolun açılması nedeni ile Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ve karayolları çalışanların da katıldığı bir öğle yemeği verdi. Yemek sonrası bir konuşma yapan Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, yolun eskiden 3-4 ay süreyle kapalı kaldığını söyledi. Bu yıl bölge müdürü başta olmak üzere ekiplerin yoğun çabası sonucu Van-Bahçesaray yolunu 17 Şubat 2013 tarihinde hizmete açtıklarını ifade eden Kaymakam Aktürk, “Biz bundan dolayı şükranlarımızı bildirmek üzere belediye başkanımız Hayati Orhan’ın öncülüğünde bir yemek tertipleyip davet ettik. Sağ olsunlar onlarda bu davetimize teşrif ettiler. Bunu bir teşekkür ve kaynaşma yemeği olarak düşünelim. Burada belediye başkanımız sağ olsun ön ayak oldular bu işe. 17 şubatta hakikatten rekor bir tarihte yolu açtılar. Daha önceki senelerde en erken mart ya da nisan ayında bu yol açılırdı. Karayolları ekipleri, bu yıl geçen yıla oranla 1.5 önce yolumuzu açtılar. 2985 rakımda ekipler, gece gündüz demeden çalışıp sağ olsunlar bizleri tekrar Van ilimize medeniye açtılar diyebiliriz. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

""
Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, şubat ayında yollarının açılmasından dolayı karayolları ekiplerine teşekkür ettiklerini söyledi. Orhan, “Bu nedenle bizde emeği geçenlere bir teşekkür yemeği vermek istedik. Arkadaşlar can siperane çalıştılar. Çığ tehlikesi altında çalışarak yolumuzu şubat ayında açtılar. Bu mütevazı yemeğimize de katıldıklarından dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.


Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Van-Bahçesaray yolunun uzunluğu 110 kilometre olduğunun, ancak bu 110 kilometre yolun Çatak yol ayrımından sonraki 44 kilometrelik kesiminde kış mevsiminde yoğun karla mücadele çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Karapet Geçidi diye adlandırılan bölgede rakımın 2985’lere çıktığını ifade eden Gülhaş, “kar yağışı ve tipiden dolayı buradaki kar kalınlığı yaklaşık 10-12 metreyi bulmaktadır. Ekipler, hava şartları ve görüşün müsaade ettiği sürede 24 esasına göre çalışmalarına devam etmişlerdir. Bu mücadele esnasında da her zaman çığ tehlikesi vardır. Ancak önceki bölge müdürlerimizin. Özellikle 2005 yılından sonra geometrik ve fiziki standartların artırılmasına yönelik olarak yapmış oldukları yol genişletme sayesinde özellikle 44 kilometrelik bu yolda kar mücadelesi yapılabilir ve açılabilir bir duruma gelmiştir. Bunun meyvelerini de bu kış aldık” dedi.

 

""


Yemeğin ardından ilçe müftüsü tarafından okunan duanın ardından plaket dağıtım törenine geçildi. Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, karayolları çalışanları adına plaketini Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk’ten aldı. Daha sonra sırasıyla emeği geçenlere plaketleri verildikten sonra program sona erdi.

Editör: Wan Haber