Bülent Ecevit Üniversitesinin 2012 yılının Haziran ayında yaptığı Diploma Eki Etiketi başvurusu, Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylandı.
Bülent Ecevit Üniversitesi, Bologna sürecinin önemli basamaklarından biri olan Uluslararası Diploma Eki ve AKTS Etiketini (Diploma Supplement Label) almaya hak kazandı. Türkiye'de ve Avrupa'da sayılı üniversitenin sahip olduğu Diploma Eki/AKTS Etiketi, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı bir belge niteliğinde olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı sağlıyor. Konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne bir kutlama mesajı gönderildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın imzasını taşıyan mesajda şu görüşlere yer verildi:
"Özellikle Avrupa bölgesinde bir prestij göstergesi olan ve tanınma, kabul görme ve üniversiteler arası hareketliliği artırıcı, öğrenci değişimi konusunda kolaylıklar sağlayan bu şeffaflık araçlarının önemi, Avrupa bölgesinin dışında da giderek artmaktadır. Üniversitenizi bu alandaki gayretli çalışmalarından ve başarısından ötürü tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim."
(OA-OA-Y)

28.01.2013 15:26:53 TSI

Editör: Wan Haber