Manavgat Kent Konseyi Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hacer Bakır Sert, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi kurulmasının Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulu tarafından onaylandığını söyledi.
Bir Manavgatlı olarak bu durumun kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını belirten Sert, "Turizm Fakültesi, 170 bin yatak kapasitesi bulunan Manavgat'ta turizm sektöründe yıllardır eksikliği hissedilen kalifiye eleman açığını kapatacaktır" dedi.
Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulu tarafından onaylandığını belirten Manavgat Kent Konseyi Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hacer Bakır Sert, "Uzun süredir merakla beklediğimiz bu haberi Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Muharrem Kılıç'tan öğrendim ve gerçekten çok mutlu oldum. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. YÖK Genel Kurulunun olumlu görüş bildirmesinin ardından konu artık ilgili bakanlıkta görüşülecek.
Açıkça söylemek gerekirse MATSO Turizm Fakültesi'ne öğrenci alabileceğimiz günleri heyecanla bekliyoruz. Turizm Fakültesi, 170 bin yatak kapasitesi bulunan Manavgat'ta turizm sektöründe yıllardır eksikliği hissedilen kalifiye eleman açığını kapatacaktır.
İlk fakültemizin ardından diğer fakültelerin de açılması, Manavgat'ın bir öğrenci kenti olabilmesi, Manavgatlıların ve Manavgat'ta yaşayan insanların en büyük isteği. Üniversitelerin kentlere olan Sosyo-ekonomik ve kültürel katkılarını göz ardı edemeyiz.
Gelmiş olduğumuz aşama, öncelikli olarak Turizm Fakültesi'nin inşa edileceği 'arazi konusunun çözümlenmesi'. Daha önce dosyalarını hazırladığımız Denizcilik Fakültesi, Ekoloji ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Orman Fakültesi ile ileride açabileceğimiz diğer fakülteleri de hesaba katarak arazi planının yapılması, bu planlama yapılırken de büyük düşünülmesi gerekiyor.
MATSO Turizm Fakültesi'nin binasını inşa edecek olan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasına bu konuda önder olduklarından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Yakın zamanda MATSO'yu örnek alarak birçok hayırseverin de aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" dedi.
(AK-YHY-Y)

04.02.2013 18:30:12 TSI

Editör: Wan Haber