YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK üyeleriyle birlikte depremin ardından hızlı bir şekilde toparlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni (YYÜ) ziyaret etmek ve genel kurul toplantısını yapmak için Van'a geldi. Üniversitedeki programı öncesinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü (YYÜ) Prof. Dr. Peyami Battal ile Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Çetinsaya, YÖK üyeleriyle birlikte Van'da olmaktan memnun olduğunu belirterek, YÖK Genel Kurulu'nu YYÜ'nün ev sahipliğinde Van'da gerçekleştireceklerini kaydetti.


Üniversitenin sorunlarını yerinde görmek, senato üyeleriyle, çeşitli kademelerdeki yöneticileriyle meseleleri görüşmek amacıyla Van'a geldiklerini bildiren Çetinsaya, "Hem deprem sonrası büyük bir başarıyla toparlanıp bugün eskisinden daha güçlü seviyeye ulaşmış olan üniversitemizde yapılanları yerinde müşahede etmek, yöneticilerden bilgi almak, hem de başarısına olan desteğini açıklamak istiyoruz. Yüksek öğretim camiası adına, üniversiteler adına teşekkür ediyoruz" dedi.


""

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve üniversitelerin bu süreçten nasıl yararlanabileceklerini istişare edeceklerini ifade eden Çetinsaya, "Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Adına ‘çözüm süreci’ dediğimiz bu süreçte, acaba üniversitelerimiz nasıl katkı sağlayabilirler, bu sürecin sonuçlarından nasıl olumlu yararlanabilirler, bunların istişarelerini yapacağız" diye konuştu.

Editör: Wan Haber