DOLAR UÇUŞA GEÇTİ!

Dolar resmen kanatlandı ve uçuyor! Yükselişe hız kesmeden devam eden dolar herkesi şaşırttı. Dolara yatırım yapanların yüzü gülerken dolar alacaklar ise kara kara düşünmeye başladı çünkü dolar 2.50'nin üzerine çıktı!

Dolar/TL bir gün önce tarihi doruk olan 2,5075 seviyesini test etmesi ardından bugün güne 2,50 düzeyinin derhal altında başladı. İç piyasada cari açık verisi ertesi kur kademeli olarak 2,49'un altına indi. Kur 2,4826'ya kadar geriledi. Ancak henüz sonra istikametini yukarıya çeviren dolar 2,5085'le çıkarak rekorunu tazeledi. Dış piyasada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sene ortasında başlayabileceğine ilişkin beklentilerin arttığı faiz artışı zamanlamasını etkileyecek ABD verileri, Yunanistan kaygıları ve Rusya Ukrayna arasındaki gerilim izleyor.
 
Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için bugün toplanırken, AB öncüleri de bugün bir araya gelecekler, ancak yetkililer önemli bir ilerleme kaydedilmesi talihinin pek yüksek olmadığını belirtiyorlar. Ukrayna'daki krizeçözüm getirilmesi amacıyla bugün Belarus'un başkenti Minsk'te inşa edilmesi beklenen toplantı da piyasa tarafından yakından izlenirken bir gün önce iki ülke arasındaki gerginlik yine tırmandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko bir gün önce ülkenin doğusunda tertip eden roketli saldırılarda çok sayıda silahlı güç elemanı ve sivilin yaralandığını söyledi.

 

Editör: Wan Haber