2 Şubat tarihinde toplanan YÖK Genel Kurulu, 28 devlet üniversitesine ait fakülteye dekan ataması yaptı. Genel Kurul ayrıca İstanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi'ni de olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirme kararı aldı.
Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 2 Şubat tarihinde toplandığı; Eğitim, Kadro, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra dekan atamaları konusunu da görüştüğü bildirildi. Genel Kurul görüşmesinde ise devlet üniversitelerine ait 28 fakülteye dekan atamasının yapıldığı belirtildi. Dekan ataması yapılan 28 devlet üniversitesi arasında ise, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi de yer alıyor.
Açıklamada ayrıca 5 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi. Ayrıca İstanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi'ne ilişkin olarak olumlu görüş ortaya çıktığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"İstanbul Adli Bilimler Eğitim Araştırma Vakfı'nın İstanbul'da kurmak istediği ANKA Teknoloji Üniversitesi'ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiştir.
Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür Vakfı'nın İstanbul'da kurmak istediği Esenyurt Üniversitesi'ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiştir."
(AT-ÖK-Y)

04.02.2013 12:39:01 TSI

Editör: Wan Haber