43 kişilik güvenlik görevlisi alımı ihalesine Diyarbakır’dan Komisyon Üyeleri ve Komisyon Başkanı’nın atandığı ve ihaleye en yüksek teklifi veren 10. firmanın ihaleyi kazandığı kaydedilirken, bunun üzerine Vanlı firmaların KİK’e itirazda bulunduğu öğrenildi. İtirazları değerlendiren KİK, ihaleyi en düşük teklifi veren Van firması İDA Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti.’ne verdi.

Buraya kadar normal olarak değerlendirilen ihale sürecinde asıl kıyametin ise sözleşme imzalanıp elemanların iş başı yapacağı tarihte koptuğu iddia edildi. İDA Güvenlik Hizmetleri ile yapılan sözleşmenin ardından firmaya 14.01.2013 tarihinde işe başlanılması hususunda yazı yazıldığı ve firmanın da anılan tarihte sözleşmeye uygun olarak 43 elemanla sabah 08.00’de EÜAŞ Van Santralları İşletme Müdürlüğü önünde olduğu kaydedildi. İddiaya göre burada İDA Güvenlik elemanlarının dışında 43 tane daha elemanın işe başlamak için santral önüne geldiği ve bu durumun büyük bir şaşkınlığa neden olduğu ifade edildi.

Buradaki karmaşanın sebibini sorduğunu belirten İDA Güvenlik Hizmetleri Yetkilisi Şahin Yağar, kendisine verilen cevap ile adeta şok yaşadığını söyledi. Yağar; “EÜAŞ Van Santralleri İşletme Müdürü Abdurahman Cacim, elinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından gönderilen ve içinde çalıştırılacak elemanlara ilişkin isimlerin yazıldığı bir listenin olduğunu ve bu listenin dışında kimsenin çalıştırılamayacağını söyledi. Sözlü itirazlarımıza rağmen, çalıştırılacak 43 kişinin de partinin göndereceği listeden olacağını ifade etti. Bunun üzerine en azından çalışacak olan elemanların yarısının kendi firmamızın elemanları olmasını istedik. Ancak bu teklifimiz de müdürlükçe kabul edilmedi. Bunun üzerine Van İŞKUR Müdürlüğü’ne müracaat ederek tüm elemanların bu kurum tarafından gönderilmesini talep ettim. Ancak bu talebim de reddedildi. Durum böyle olunca şimdi kanunda ve yönetmeliklerde olmadığı halde çeşitli gerekçeler öne sürülerek firmamız işe başlatılmıyor ve iş yokuşa sürülerek süreç uzatılıyor.” dedi.

‘VEKİLLER DE İŞİN İÇİNDE’!

İDA Güvenlik Hizmetleri Yetkilisi Şahin Yağar, parti tarafından gönderilen eleman listesini oluşturanlar arasında partinin Erciş İlçe Teşkilatı ile Van il teşkilatındaki bazı isimlerle, 3 milletvekilinin adının olduğunu iddia ederek, “Listeler de elimde” dedi.

KARABIYIK: İDDİALAR ASILSIZ

Konuyu sorduğumuz AK Parti Van İl Başkanvekili Hekim Karabıyık; “İddialar asılsız. Partimiz hiçbir kurum veya kişiye liste verip, dayatma yapmamıştır. Ortaya bu tür iddiaların atılması anlamsızdır” dedi.

Karabıyık açıklamasının devamında; “Bahse konu ihale ve sonuçları ile ilgili olarak söylendiği gibi hiçbir şekilde kuruma bir liste dayatılmadı. Acnak partimize iş için gelen vatandaşları gerek İŞKUR’a, gerekse firmalara yönlendiriyoruz. Fakat bunu yaparken kesinlikle zorunlu bir liste kimseye dayatmamız mümkün değildir. Şartları uymayan hiçbir kimseyi zaten bir kuruma yönlendiremezsiniz. Bunu ne kurum, ne ilgili firma kabul eder. Bu nedenle söz konusu iddialar asılsızdır” dedi.

Haber: Umut TARHAN / Prestij

Editör: Wan Haber