Hacı Yılmaz

Ligin 31. Haftasında deplasmanda Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ile karşılaşan Van Büyükşehir Belediyespor maça defans ve orta saha ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Büyükşehir Belediyespor forvetsiz çıktığı karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Büyükşehir Belediyespor'a üstünlük kurmayı başaran Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ise Ömer Esenkaya ve Murat Akgül'ün kaydettiği gollerle hanesine 3 puan daha yardırmayı başardı.

İstenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Büyükşehir Belediyespor oynadığı 5 maçta sadece 3 puan alabildi. Devre arasında transfer edilen oyuncularında takıma katkı sunamaması Van Büyükşehir Belediyespor'da kan kaybı devam ediyor.

Hemen hemen her sezon son maçlarda zar zor ligde kalan Büyükşehir Belediyespor bu sezonda yine düşme hattına çok yaklaştı. Büyükşehir Belediyespor ligden düşmemek için evinde ve deplasmanda oynayacağı maçlardan puanlarla ayrılması gerekiyor.

Van Büyükşehir Belediyespor son 5 haftada oynadığı 5 maçta 3 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Bergama Belediyespor, Çorum Belediyespor ve 24 Erzincaspor ile beraber kalan Van Büyükşehir Belediyespor Kastamonuspor ve Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'a ise yenildi.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz Teknik sorumluluğunda sahaya; Fatih Kaldan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Halil İbrahim Yazğılı, Mazlum Öndil, Şervan Örenç, Ali Kurt, Bilal İsak ve Doğukan Uzunoğlu onbiri ile çıktı.

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ise Bülent Topuzoğlu Teknik sorumluluğunda sahaya; Can Avcı, Ali Koçak, Yener Demirci, İbrahim Kongur, Yunus Emre Yalçın, Erçin Ilgaz, Yunus Emre Eserdi, Murathan Buruş, Yasin Tosun, Ömer Esenkaya ve Oltan Karakullukçu onbiri ile çıktı.

Yaşar Can Temizel, Sercan Ethemçöz, Mehmet Özkan ve Hakan Demir hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.00'te Bayburt Genç Osman Stadyumu'nda başladı.

17. dakikada Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'da Yunus Emre Eserdi sarı kart gördü.

İlk yarıda iki takımda buldukları pozisyonlardan faydalanamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gittiler.

56. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt sarı kart gördü.

58. dakikada gelişen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor atağında topla buluşan Ömer Esenkaya fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

61. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Doğukan Uzunoğlu sarı kart gördü.

72. dakikada Bayburt Spor durumu 2-0 yaptı. Gelişen atakta topla buluşan Murat Akgül takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

76. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Şervan Örenç sarı kart gördü.

85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Bilal İsak sarı kart gördü.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor deplasmanından eli boş döndü.

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta kendi sahasında Gölcükspor'u konuk edecek.

Editör: Wan Haber