Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, köylerde incelemelerde bulundu.
Atatepe tesislerinde muhtarlarla toplantı yapan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, köy muhtarlarından dosya hazırlamalarını istemişti. Belediye meclisinin Yılmaz'a köylere götürülecek hizmet ve yatırımlar konusunda yetki vermesi üzerine belediye teknik ekipleri, mimar ve mühendislerle beraber Muratoba, Katırlı, Hamidiye, Şükriye, Fevziye, Kurtul ve Engürücük köylerini ziyaret eden Yılmaz, muhtarlardan bilgi aldı. Yılmaz, "İl Özel İdaresi önümüzdeki yıl görevini tamamlıyor. Dolayısıyla köylerimiz de mahalleye dönüştürülüyor. Biz hem yeni Büyükşehir Kanunu konusunda köylülerimizi bilgilendiriyor, hem de belediyemiz tarafından yapılacak çalışma, hizmet ve yatırımların planlamasını yapıyoruz. 2014 yılını beklemeden, bu yıl içinde köylerimizin önemli eksiklerini gidererek yatırımlarımızı başlatacağız" dedi.
Muratoba köyüne spor sahası, köy meydanı ve piknik alanı yapılacağını, köy camii ve çehresinin düzenleneceğini, boşaltılan köy okulu ve öğretmen lojmanının yenileneceğini vurgulayan Yılmaz, Katırlı köyüne de köy meydanı, gençler için basketbol ve voleybol sahası yapılacağını kaydetti.
Teknik ekipler ile birlikte köylülerin ihtiyaçlarının olduğu bölgeleri muhtarlarla gezip notlar alan Yılmaz, Fevziye köyünün umumi tuvalet ihtiyacının yanı sıra, Şükriye köyü köprüsünün yenilenmesi ve öy meydanı çevre düzenlemesinin de belediye tarafından üstlenildiğini ifade etti.
(MŞ)

18.02.2013 17:27:53 TSI

Editör: Wan Haber