Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 13 yeni şehrin eklenmesiyle sayıları 29'a çıkan büyükşehir belediyelerinin hizmette kalitenin artması ve daha genele yayılması açısından bir avantaj olduğunu söyledi.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Samsun'a bağlı ilçe ve beldelerde yaptırılan parkları inceleyen Başkan Yılmaz, gezisinin ikinci bölümünde Havza, Vezirköprü ve Asarcık ilçeleri ile Havza Bekdiğin, Havza Ilıca, Vezirköprü Narlısaray ve Vezirköprü Göl beldelerinde incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz'a ilçe ve beldelerinde bulunduğu sırada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, Bekdiğin Belde Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Havza Ilıca Belde Belediye Başkanı Erol Pepeç, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Narlısaray Belde Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Vezirköprü Göl Belde Belediye Başkanı Ahmet Avcı ile Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce de eşlik ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Başkan Yılmaz Vezirköprü'de tarihi Bedestan Çarşısı'nı da gezerek burası ile ilgili bazı bilgiler aldı. Asarcık ilçesindeki incelemeleri sırasında Belediye binasında Asarcıklı vatandaşlarla da bir araya gelen ve birlikte tirit yiyen Başkan Yılmaz, burada hitap ettiği Asarcıklılara yeni belediye yasası ile ilgili de bilgi verdi.
Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 13 yeni şehrin eklenmesiyle sayıları 29'a çıkan büyükşehir belediyelerinin hizmette kalitenin artması ve daha genele yayılması açısından bir avantaj olduğunu söyleyerek; "6360 sayılı yeni Kanun ile artık bütün il sınırlarını kapsayan hizmetlerden biz sorumlu olacağız. Açıkçası ben bunu çok olumlu buluyorum ve memnuniyet duyuyorum. Çünkü sizlerinde bildiği gibi ben bölgesel hizmete vakıf olan ve bu konuda tecrübe sahibi olan bir hemşerinizim. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken Asarcık da dahil bu bölgenin pek çok yerinde birlikte koşturduğumuz arkadaşlarımız var. Bu tür hizmetlerde daha önce bulunduğum için bunların neleri gerektirdiğini, hangi hassasiyetlere sahip olduğunu, neleri yapıp neleri hızlandırmamız gerektiğini iyi biliyorum. İnşallah nasip olursa, Sayın Başbakanımız ve Samsun halkı bir kez daha bana Samsun için hizmet etme şansını lütfederse 2014'ten sonra bu hizmetleri daha hızlı verme umudunu yüreğimde taşıyorum. Allah sizlerle beraber bu güzel hizmetleri bu coğrafyaya, bu ülkeye, bu millete vermeyi bizlere nasip etsin" diye konuştu.
Yeni yasa ile kapatılan İl ve İlçe Özel İdarelerinin görevlerinin büyük oranda büyükşehir belediyelerine bırakıldığını anımsatan Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şekliyle tabii sorumluluğumuz ve yükümüz çok arttı. Türkiye'de şehir nüfusumuzun yüzde 65'i merkezlerde, yüzde 45'i ise ilçe ve köylerde yaşıyor. Buraların tamamının iyi hizmet alması, eğitim, sağlık, spor gibi hizmetlerden kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın da şehirlerde yaşayanlar kadar yararlanabilmesi ve yüksek standartlara kavuşması adına bir şanstır bu yasa. Örneğin bugün gezdiğim Göl beldesinde bir sahanın kenarına 5-6 tane baraka yapmışlar ve çocuklar burada spor yapmaya çalışıyor. Kapasite yetersizliğinden eğitim almak isteyen gençlerin kayıtları bile yapılamıyor. Yani yazık artık 2013 yılındayız ve bunları aşmamız halletmemiz lazım artık. Bunun için de hızla hareket etmemiz gerekiyor."
Yılmaz'a gezdiği ilçe ve beldelerde vatandaşlar ve özellikle çocuklar büyük ilgi gösterirken, Yılmaz da çocuklara çeşitli oyuncaklar ve top, bazı vatandaşlara da kaşkol hediye etti.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a gezisi sırasında Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt ile SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel de eşlik ettiler.
(SAM-SLH-Y)

24.01.2013 14:45:03 TSI

Editör: Wan Haber