Van'ın Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Belde Belediye Başkanı da olan Yılmaz Kılıç, görevde olduğu 10 yıllık süreçte beldeyi köy görümünde kurtararak yaşanacak bir kent haline getirdiğini söyledi. Van’ın büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte belde belediyesinin kapanacağından dolayı 10 yıllık bilgi, birikim ve tecrübesini Edremit halkının hizmetine sunmak istediği için tekrar aday olduğunu kaydetti.

“HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR”
Beş tanesi çılgın olmak üzere hazırlattığı 35 projenin ilçeye hayat vereceğini anlatan Kılıç, “10 yıllık belediye başkanlığım döneminde adeta bir köy olan Çiçekli beldesini bir kent görünümüne kavuşturduk. Belde belediyelerinin kısıtlı bütçesine rağmen ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ şiarıyla durmadan çalıştık. Hedefim halkıma hizmet olduğu için belediye başkanlığımın ilk gününden başlayarak bugüne kadar hep belde sakinleriyle birlikte doğru işleri yapmaya gayret ettik. Bu birlikteliğin sonucu olarak da birçok güzel çalışmaya imza attık. Yaptığımız hizmetleri gören belde halkı ikinci defa aday olmam için çok ciddi baskılar yaptı. Partim de adaylık verince halkımız beni ikinci defa belediye başkanı olarak seçildim. Başkanlığımın ikinci döneminde de beldeye hizmeti halkımızla birlikte götürdük. Ben sadece kendi beldemin sıkıntılarını değil çevre köy ve mahallelerde destek isteyen tüm vatandaşlarımıza imkanlarımız nispetinde hizmet ettim. Sorunları için üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalıştım. Belde sınırlarımız dışında olduğu halde belediyemizden yardım talebinde bulunanların taleplerini hiçbir zaman geri çevirmedik. Bizim belediye sınırlarımızda değiller diye hizmet etmekten kaçınmadık. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışıyla kapımızı çalan halkın isteğine gücümüz ölçüsünde destek verdik" dedi.

“HALK İSTEDİĞİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”
Vatandaşlar istediği için Edremit ilçesi için aday adayı olduğunu da anlatan Yılmaz Kılıç, hem belde halkı hem de Edremit ilçesi ve köylerindeki vatandaşların 10 yıldır yaptığım hizmetlerin devamı için bir dönem daha aday olmasını istediği için yola çıktığını anlattı. Yerel dinamiklerle sık sık fikir alışverişinde de bulunduğunun altını çizen Yılmaz Kılıç, hazırladığı projelerine ondan sonra start verdiğini belirtti. Kılıç, hazırladığı ve Van kamuoyunda büyük yankı bulan projelerini uzman bir ekiple birlikte çalışarak hazırladığını vurgulayarak, “Bu projeleri hazırlarken 2 genel danışman, 2 mimar, 1 peyzajcı, 1 iç mimar, 1 tarım mühendisi ve 1 inşaat mühendisiyle yerinde incelemeler yaparak hazırladık. Edremit ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için yapılabilir projeler hazırladık. Yaklaşık 35 tane proje hazırladık ve bunlardan sadece 5'i bile Edremit ilçesi için hayal edilemeyecek derecede büyük projelerdir. Sayın Başbakanımızın tabiriyle ‘Çılgın Projeler’, ama uçuk projeler değildir. Bunu karıştırmamak lazım. Bütün projeler makul bütçelerle hayata geçirilebilecek çalışmalardır. Seçilmem durumunda bu projelerin hepsini çok kısa bir sürede hayata geçireceğim’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber