Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunlu genç iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Başkan Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmada Samsun'un geleceği olarak baktığı gençlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sizler hepiniz Samsun'da iş yapıyorsunuz. Ya kendi işiniz var ya da ailelerinizin işyerlerinde yöneticisiniz ya da önemli pozisyonlardasınız. Ancak belki de bu kadar değerli gencimiz ilk defa bir masa etrafında bir araya geliyor. Biz zaman zaman Samsun iş camiasındaki arkadaşlarımızla bir araya geliyor, kahvaltı ediyor ve Samsun'un gündemini konuşuyoruz. Samsun'u geleceğe taşıyacak olan düşünce ve fikirleri, Samsun'daki yaşanan gelişmeleri gerçek ve her boyutuyla paylaşıyor ve tartışıyoruz. İşte bu güzel paylaşımı o arkadaşlarımızın çocukları, onların şirketlerinin ya da işlerinin gelecekteki taşıyıcıları, Samsun'daki genç işadamları ile de neden yapmıyoruz, Samsun'u geleceğe taşıyacak olan gençlerimizle neden yapmıyoruz dedik ve sizleri bu kahvaltıya davet ettik. Sağ olun kırmadınız ve geldiniz. Ulaşamadığımız, belki atladığımız genç arkadaşlarımız da vardır belki. Ne olur kusurumuza bakmasınlar. Bu organizasyonu arkadaşlarımız kısa bir sürede yaptılar. Belki bir daha ki sefere daha geniş bir şekilde bir araya geliriz" dedi.

"GÜNÜMÜZ İLETİŞİM ZAMANI"
Sağlıklı ve doğrudan iletişimin önemini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Arkadaşlar, günümüz artık iletişim zamanı. Yani insanlar birbirini ne kadar iyi tanıyorsa o kadar iyi ilişkiler geliştirebiliyor. Birbirini tanımayan insanlar ise bilmedikleri için ancak birbirleri ile ilgili yapılan yorum ve değerlendirmelerle birbiri hakkında fikir sahibi oluyor. Zaman zaman işte bu değerlendirme ve yorumların tembelliği ile yetiniyor ve kendimizi o değerlendirme ve yorumların küçük dünyasına hapsediyoruz. Halbuki tanışmak, konuşmak gerekiyor. Karşılıklı iletişimle birbirimizin dünyalarına nüfus etmemiz gerekiyor. İşte o zaman paylaşacak ne kadar çok şeyin olduğunu görebilir ve bilmediğimiz bir sürü potansiyeli ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ŞEHİRLERİ BİRBİRİ İLE YARIŞACAK"
Türkiye'deki şehirlerin önümüzdeki 10 yılda birbiri ile yarışacağını ve zaten başlayan bu yarışın önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacağını dile getiren Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu değişim ve dönüşüm yarışında Samsun Allah'ın kendisine bahşettiği tabiat avantajlarını kullandı. Bu avantajları kullanarak ve her şeyi bu avantajlar üzerine kuracağını düşündüğü için de belki biraz geri kaldı bu yarışta. Bu rahatlığı içerisinde de maalesef yıllarını kaybetti ve bazı kentlere göre geri kaldı. İşte 2023'e yani Cumhuriyetimizin 100. yılına giden süreçte ve yaşanacak iktisadi kalkınma hamlesinde biz tüm parametreleri önümüze koyup üzerimize düşeni yapmak zorundayız. İşte bu yolda sizlerde kendinize ait olan işinizi başarılı hale getirmek için, bu yarışta öne çıkmak için çok çalışmalı ve süreci başarılı bir şekilde yönetmelisiniz. Samsun'un başarılı olması için bu gerekli ve ben sizin bunu yapacağınıza ve hepinizin ayrı bir cevher, ayrı bir yetenek olduğunuza yürekten inanıyorum."

"BEN ÖNÜNÜZE DÜŞMEYE HAZIRIM"
İlerleyen günlerde bazı düşünceleri ve teklifleri olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, "Arkadaşlar ben işiniz konusunda sizlerin önüne düşmeye, sizleri yönlendirmeye, sizlerle birlikte yollara düşmeye hazırım. Bol bol yurt dışı seyahatleri yapacağız birlikte. Bu seyahatleri özellikle kardeş şehir ilişkisi kurduğumuz, dostluklar geliştirdiğimiz şehirlere yapacağız. Karşı sahildeki şehirlere gideceğiz, Afrika'ya bile gideceğiz. Önümüzdeki 10 yılı Türkiye'nin ihracat hedefini düşünerek planlayacağız. Gittiğim gezdiğim şehirlerde birçok başarı öyküsüne şahit olduğum için ve sizlere inandığım için bu stratejiyi geliştirdim. Gidilen her yerde ben katalizatör olacağım ve sizlerle beraber bu mücadeleyi vereceğim. Ben buna hazırım. Bunu başaracağız. Bunu başarmak için de daha fazla çalışacağız ve bunu Samsun'u Türkiye coğrafyasında hak ettiği konuma taşımak için yapacağız" şeklinde konuştu.
120 kişinin katıldığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Cafe Restaurant'da gerçekleştirilen kahvaltıya Başkan Yılmaz'la beraber Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır da katıldı.
(SAM-SLH-Y)

14.02.2013 15:25:09 TSI

Editör: Wan Haber