Ordu'da ahşap ev ustası eşiyle birlikte yıllarca gerçeğini yaptığı evlerin şimdilerde maketini yapıyor.
Kabadüz ilçesine bağlı Kirazdere köyünde evinin bir bölümünü atölyeye dönüştüren Kadir Özyurt, eşiyle birlikte Karadeniz mimarisini yansıtan ahşap evlerin birebir maketini yapıyor. İlçede tek maket ustası unvanına sahip ustaya, Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı da çalışmalarından dolayı destek veriyor.
Ahşap ev ustası Kadir Özyurt, yıllarca Eğe ve Akdeniz bölgesinde 5 yıldızlı tatil köylerine ahşap evleri yaptığını belirterek, şimdi ise birebir maketini yaptığını söyledi.
Ömrünü ustalığa adadığını ifade eden Özyurt, şöyle konuştu:"Şimdilerde yaptığın maket evlerin yıllarca gerçeğini yaptım. İlçedeki son yıllarda artan turizm hareketliliği bu bölgeye gelen turistlere neyi satabiliriz düşüncesiyle maket evleri yapmaya başladım. İlçe Kaymakamımız Engin Avcı, bana büyük cesaret verdi.Kafamda o kadar çok ev planı var ki isteyene istediği gibi evi bir hafta içinde yapabiliyorum. Özellikle kendi yöremizin ev serenderlerini eşimle tasarlıyor, kestane ağacından yapıyoruz. İnsanların yaptığımız maketlere gösterdiği ilgi tüm yorgunluğumuzu unutuyor."
Maket yapımını öğrenmek isteyen herkese öğretebileceğini vurgulayan Özyurt, ahşap evleri 150-200 TL'ye sattıklarını sözlerine ekledi.
(MB-SLH-Y)

17.12.2012 16:09:51 TSI

Editör: Wan Haber