Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 2009 yılında hizmete sokulan ve şehrin değişik noktalarına yerleştirilen VAGİS kameraları, kazaları görüntülemeye devam ediyor. Kent trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerde mevcut olan kameralar, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor.

video.PNG

Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin ne denli kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Van'da 2013 yılının son aylarında meydana gelen 5 ayrı trafik kazası, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Görüntülerin ilkinde İkinisan Caddesi Yurt-Kur Kavşağı'nda otomobil ile kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar ayrı ayrı tarafa sürüklenirken, sürücüler ise yara almadan kazayı atlattı.
İkinci kaza ise Akköprü Caddesi'nde meydana geldi. Seyir halinde olan bir minibüs, orta refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Üçüncü kaza ise İskele Caddesi Çem Petrol Kavşağı’nda meydana geldi. Kavşakta iki otomobil çarpıştı. Sürücüler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Dördüncü kaza ise, Soydan kavşağı’nda meydana geldi. Hızlı gelen otomobil ilk önce orta refüjdeki ağaca çarptı, daha sonra da kameranın bulunduğu direğe çarptı. Kazada yaralanan olmadı.
Cumhuriyet Caddesi'nde seyreden otomobil sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki ağaca çarptı. Sürücüler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

video.PNG

Editör: Wan Haber