İzmir'de yüzlerce üniversite öğrencisi, öğrenci kimlik kartlarını alabilmek için 2012 yılının son gününde de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Kentte yaşayan üniversite öğrencileri, Açıköğretim Fakültesi bürolarının önüne akın etti. Mithatpaşa'da bulunan Açıköğretim Fakültesi bürosunun önünde oluşan kuyruk, bir kilometreye kadar uzadı. Saatlerce kimlik kartlarını almak için bekleyen öğrenciler, yaşadıklarına isyan etti. Yılın son gününde uzun kuyruktaki yerlerini alan ve beklemekten sıkılan öğrenciler, kimi zaman kuruyemiş yiyerek, kimi zaman da cep telefonlarında oyun oynayarak sıranın kendilerine gelmesini bekledi.
Kentte sadece iki büro bulunduğunu, içeride az sayıda kişinin çalıştığını belirten öğrenciler, "Haftaya Cumartesi ve Pazar günleri sınava gireceğiz fakat hala ne kitaplarımızın tamamını alabildik ne de öğrenci kimlik kartlarımızı. Haftaya sınav var ve biz kitaplarımız olmadığı için derslerimize çalışamadık. Anadolu Üniversitesi, özel kuruluşların kitap basması için telif hakkını vermediği için kaynak kitaplardan da yararlanamadık. Ne yazık ki yılın son gününde hala öğrenci kimlik kartlarımızı almaya çalışıyoruz" diye konuştular.
(EA-ERG-Y)

31.12.2012 14:01:14 TSI

Editör: Wan Haber